Turismeerhvervet er et af de vigtigste erhverv i landdistrikterne. Hvem i turismeerhvervet mener du gør noget helt særligt for at styrke landdistrikterne i Danmark? HORESTA vil gerne høre dit bud, hvorefter organisationen vil indstille din lokale ildsjæl, forening, virksomhed eller kommune til Landdistriktsprisen 2018.

Prisen bliver uddelt af erhvervsminister Rasmus Jarlov for at hylde dem, der lokalt lægger store kræfter i at skabe en positiv udvikling, attraktive lokalsamfund og nye arbejdspladser i landdistrikterne.

HORESTA bakker op om initiativet.

”Vi mener, at turismen er blandt de vigtigste erhverv i de danske landdistrikter, for vores branche skaber vækst og arbejdspladser, der ikke kan rykkes til byerne. Landdistriktsprisen er en oplagt mulighed for at hylde nogle af dem, der er allerdygtigst til at udvikle og skabe vækst uden for byerne”, siger Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA.

Prisen uddeles på den årlige Landdistriktskonference den 17. september på Hotel Faaborg Fjord, hvor der sættes fokus på vækst og udvikling i landdistrikterne.

HORESTA beder om jeres nomineringer senest den 10. august, så organisationen har tid til at lave indstillingerne til prisen inden ansøgningsfristen.

Alle har mulighed for at indstille andre enkeltpersoner, foreninger, virksomheder eller en kommune, der har bidraget særligt til at løfte lokalsamfundet.

Send dit bud til Laura Randrup Noe i HORESTA på LRN@horesta.dk.

Kriterier for valg af vinder

Vinderen af Landdistriktsprisen skal leve op til følgende kriterier:

- Medvirker til vækst/job/omsætning i lokalsamfundet

- Involverer samarbejde/partnerskab/netværk

- Har skabt effekt for lokalsamfundet

- Har demonstrationsværdi for andre lokalsamfund

For yderligere information kontakt:

Har du fået læst?

Turisme er (blevet) en styrkeposition

Dorte Krak er administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group, men hun er også en del af den Erhvervsfremmebestyrelse, som skal lave en strategi, der både styrker og udvikler dansk erhvervsliv. Målet er skabe en efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark. Og særligt turisme- og oplevelseserhvervet har Dorte Krak kunne give de øvrige medlemmer af bestyrelsen en indsigt i.

Verdens turistvækst faldt i 2019

4 procents vækst i verdensturismen er den laveste vækst siden 2016. Det skyldes en nedkølet verdensøkonomi, geopolitiske spændinger og usikkerhed om Storbritanniens udtræden af EU, står der i den rapport fra UNWTO, der blev offentliggjort mandag. UNWTO fremhæver også konkursen hos rejsegiganten Thomas Cook, skriver Travelnews.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne