Turismeerhvervet er et af de vigtigste erhverv i landdistrikterne. Hvem i turismeerhvervet mener du gør noget helt særligt for at styrke landdistrikterne i Danmark? HORESTA vil gerne høre dit bud, hvorefter organisationen vil indstille din lokale ildsjæl, forening, virksomhed eller kommune til Landdistriktsprisen 2018.

Prisen bliver uddelt af erhvervsminister Rasmus Jarlov for at hylde dem, der lokalt lægger store kræfter i at skabe en positiv udvikling, attraktive lokalsamfund og nye arbejdspladser i landdistrikterne.

HORESTA bakker op om initiativet.

”Vi mener, at turismen er blandt de vigtigste erhverv i de danske landdistrikter, for vores branche skaber vækst og arbejdspladser, der ikke kan rykkes til byerne. Landdistriktsprisen er en oplagt mulighed for at hylde nogle af dem, der er allerdygtigst til at udvikle og skabe vækst uden for byerne”, siger Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA.

Prisen uddeles på den årlige Landdistriktskonference den 17. september på Hotel Faaborg Fjord, hvor der sættes fokus på vækst og udvikling i landdistrikterne.

HORESTA beder om jeres nomineringer senest den 10. august, så organisationen har tid til at lave indstillingerne til prisen inden ansøgningsfristen.

Alle har mulighed for at indstille andre enkeltpersoner, foreninger, virksomheder eller en kommune, der har bidraget særligt til at løfte lokalsamfundet.

Send dit bud til Laura Randrup Noe i HORESTA på LRN@horesta.dk.

Kriterier for valg af vinder

Vinderen af Landdistriktsprisen skal leve op til følgende kriterier:

- Medvirker til vækst/job/omsætning i lokalsamfundet

- Involverer samarbejde/partnerskab/netværk

- Har skabt effekt for lokalsamfundet

- Har demonstrationsværdi for andre lokalsamfund

For yderligere information kontakt:

Har du fået læst?

Nye tal for de kommende destinationsselskaber

Destinationsselskaberne skal være til at udvikle de lokale destinationer, så Danmark kan være med i den internationale konkurrence om turisterne. For selvom de udenlandske overnatninger i Danmark steg med 3,4 pct. fra 2017 til 2018, går det endnu bedre i en række af de lande, vi normalt sammenligner os med. Både Sverige, Nederlandene, Tyskland og Irland har oplevet en højere vækst end Danmark.

Aarhus kåret som en af verdens nye favoritdestinationer i 2020

Det internationale rejsemedie Travel Lemming og en jury af verdens førende rejsebloggere har netop hædret Aarhusregionen med ’Emerging Destination Award 2020’, og dermed rykker Aarhus ind på en attraktiv liste over 30 nye rejsemål i hele verden, som rejsende anbefales at besøge i 2020.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne