Turismeerhvervet er et af de vigtigste erhverv i landdistrikterne. Hvem i turismeerhvervet mener du gør noget helt særligt for at styrke landdistrikterne i Danmark? HORESTA vil gerne høre dit bud, hvorefter organisationen vil indstille din lokale ildsjæl, forening, virksomhed eller kommune til Landdistriktsprisen 2018.

Prisen bliver uddelt af erhvervsminister Rasmus Jarlov for at hylde dem, der lokalt lægger store kræfter i at skabe en positiv udvikling, attraktive lokalsamfund og nye arbejdspladser i landdistrikterne.

HORESTA bakker op om initiativet.

”Vi mener, at turismen er blandt de vigtigste erhverv i de danske landdistrikter, for vores branche skaber vækst og arbejdspladser, der ikke kan rykkes til byerne. Landdistriktsprisen er en oplagt mulighed for at hylde nogle af dem, der er allerdygtigst til at udvikle og skabe vækst uden for byerne”, siger Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA.

Prisen uddeles på den årlige Landdistriktskonference den 17. september på Hotel Faaborg Fjord, hvor der sættes fokus på vækst og udvikling i landdistrikterne.

HORESTA beder om jeres nomineringer senest den 10. august, så organisationen har tid til at lave indstillingerne til prisen inden ansøgningsfristen.

Alle har mulighed for at indstille andre enkeltpersoner, foreninger, virksomheder eller en kommune, der har bidraget særligt til at løfte lokalsamfundet.

Send dit bud til Laura Randrup Noe i HORESTA på [email protected].

Kriterier for valg af vinder

Vinderen af Landdistriktsprisen skal leve op til følgende kriterier:

- Medvirker til vækst/job/omsætning i lokalsamfundet

- Involverer samarbejde/partnerskab/netværk

- Har skabt effekt for lokalsamfundet

- Har demonstrationsværdi for andre lokalsamfund

København går videre med turismeafgift

Det vakte kritik fra turistbranchen, da et flertal af politikerne i Københavns Kommune sidste år stemte for, at man vil have en turismeafgift. På en afstemning torsdag stadfæstede politikerne, at man vil indføre afgiften.

Det tager turismen med fra Frigast-balladen

Turismen sejrede, da regeringen endelig meldte ud om Frigast-anbefalingerne og sanering af erhvervsstøtten. Men det langstrakte forløb har også givet vigtig læring til turismen, lyder det fra erhvervet selv.

Log ind