De danske hoteller var vidner til en overnatningsvækst på over 20 pct. i perioden mellem 2012 og 2016. Til gengæld ændrede den samlede hotelkapacitet sig ikke nævneværdigt. Det sker der dog noget ved de kommende år.

I HORESTAs seneste hotelopgørelse er der nemlig igangsatte hotelprojekter på tværs af landet, som samlet giver flere end 10.000 nye værelser frem mod 2022. Det er særligt København, der driver væksten med flere end 8.000 nye værelser, men der er også store projekter at finde i Odense, Sønderborg og Aarhus.

”Flere gæster og et værelsesudbud uden de store ændringer i en årrække har givet en stigende belægningsprocent hos landets hoteller de senere. Nu ser vi en reaktion fra markedet, hvor både nye og eksisterende aktører investerer, og det giver et stærkt fundament for overnatningsvækst fremadrettet”, fortæller HORESTAs medlemschef Nadeem Wasi.

I listen af hotelprojekter fremgår det blandt andet, at det danske hotelmarked er blevet interessant for udenlandske kæder. Kæder som Marriotts Moxy-brand, CitizenM, Radisson Red, RIMC, Comfort og Hilton alle hotelåbninger på vej i Danmark. 

Det er særligt i 2019, at hovedparten af projekterne kan slå hoteldørene op for første gang. Således er der netop nu annonceret ca. 4.500 nye værelser næste år. En stor del af disse værelser vil være at finde ved Dybbelsbro i København, hvor Danmarks største hotel åbnes af CabInn med flere end 1.200 værelser.

Hotelkapacitet i Danmark

Kilde: HORESTA og Danmarks Statistik, Hoteller efter område og kapacitet.
Note: Kun hoteller med minimum 40 senge deltager i statistikken. Kapacitetsfremskrivningen indeholder alene igangsatte projekter

 

Nadeem 440X306
Medlemschef
Nadeem Wasi

Kæmpehotel på vej til kriseramt by

Et hotel med 132 værelser skyder op i Holeby på Lolland, hvor udviklingen de sidste par år ellers er gået tilbage. Hotellet bliver nabo til Factory Lodge, som også rummer et science-center.

WoCo fremhæver egne resultater i opgørelse

Frigast-rapporten, som udkom tidligere på måneden, opfordrer politikerne til at fjerne statsstøtten til Wonderful Copenhagen. I en opgørelse gør destinationsselskabet nu status over sin egent værdi i 2023.

Log ind