Restauranter, hoteller og kantiner kæmper i hele landet med at skaffe de rigtige medarbejdere i en tid, hvor konkurrencen om de kvalificerede er stor.

Hos Simply Cooking A/S har man søgt nye veje for at skaffe nye motiverede medarbejdere. Her har man nemlig startet Simply Cooking People, hvor man i samarbejde med Københavns Kommune starter praktikforløb for at hjælpe borgere i beskæftigelse, samtidig med at de løser opgaver i virksomheden.

”Vi ser et stort potentiale i at løfte borgere uden for arbejdsmarkedet i beskæftigelse hos os. Vi tror på, at man med det rigtige match kan få rigtig meget ud af disse mennesker, samtidig med at vi opbygger selvtillid og giver dem positive oplevelser”, siger Martin Haugaard, direktør i Simply Cooking A/S.

Og han har rosende ord til beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune, der arbejder tæt sammen HORESTA om skabe et bedre match mellem medlemsvirksomhederne og de ledige i kommunen.

Medarbejdere fra Københavns Erhvervshus og fra forskellige jobcentre har blandt andet fundet sammen i et såkaldt HORESTA-team. Det betyder, at hvis der opstår et behov for rekruttering kan medlemmer af HORESTA Hovedstaden kontakte deres kontaktperson i Københavns Erhvervshus og det tværgående HORESTA-team, der så vil hjælpe med at finde personer, der er kvalificeret og interesseret i at arbejde i en af HORESTA virksomheder.

Flere af de kommunalansatte HORESTA-teamet har været i praktik i erhvervet for at lære virksomhederne bedre at kende.

”Det betyder utrolig meget, at HORESTA-teamet kommer i praktik og kender vores virksomhed indefra. Tidligere har samarbejdet både rodet og uigennemskueligt, men med vores nye kontaktperson kan vi sætte alt på formel, og han screener potentielle ansøgere med den viden, som han har om vores virksomhed. Det øger sandsynligheden for et godt match med os. Vores kontaktperson ved nu, at vi i Simply Cooking A/S har tre praktikperioder i ti kantiner i løbet af året, og så kan han samle ansøgerne til disse 30 forløb”, siger Martin Haugaard.

Direktøren tilføjer, at man i virksomheden gør meget ud af at få de nye kolleger gjort til ligeværdige medarbejdere, som er en del af holdet. Derfor har virksomheden også stillet krav til, at man ønsker praktikanterne tilknyttet i minimum 20 timer om ugen.  

Ros fra borgmester

Beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune Cecilia Lonning-Skovgaard (V) roser samarbejdet mellem kommunens medarbejdere og virksomhederne, og hun er begejstret for, at kommunens medarbejdere har taget praktikken til sig for bedre at forstå virksomhederne.

”Jeg synes, det er enormt prisværdigt, at medarbejderne forlader skrivebordet, smøger ærmerne op og kommer ud og mærker på egen krop, hvad det vil sige, at arbejde i for eksempel en kantine.  På den måde bliver de klogere på, hvilken slags medarbejder virksomheden har brug for, og hvad den kommende medarbejder kan bidrage med på den pågældende arbejdsplads. Det kan ikke andet end at gavne arbejdet med at matche de ledige med virksomhederne,” siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

 

Sæt kryds i kalenderen til HORESTA Årsdag

Gå ikke glip af branchens største netværksdag, når vi torsdag den 21. november samler hele erhvervet til HORESTA Årsdag i København. Dagen bliver fyldt med spændende og inspirerende talere – og traditionen tro et brag af en fest om aftenen.

Hoteller spås nu gylden fremtid

Vækstforventningerne til hotelsektoren er store, men branchens profitabilitet er ikke god nok
endnu, fastslår Dorte Krak fra Arp-Hansen Hotel Group

Log ind