Et rekordhøjt antal danskere kan stå op om morgenen og gå på arbejde. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. I oktober var der 51.000 flere lønmodtagere end på samme tidspunkt sidste år, viser de nye tal, og det er den største jobvækst siden 2006-07.

Service- og restauranterhvervet er blandt de brancher, der har skabt flest nye arbejdspladser det seneste år. HORESTA glæder sig over de mange nye medarbejdere i erhvervets virksomheder, men organisationens politiske direktør, Kirsten Munch Andersen, mener også, at der nu opstår flaskehalse:

”Vi er i en situation, hvor særligt restauranterhvervet er vokset år på år, og mangel på arbejdskraft er den helt store ’show-stopper’ for virksomhedernes vækst. Derfor er vi nødt til at have en langt mere nuanceret politisk debat om mulighederne for at rekruttere internationale medarbejdere. Ser man på listen af forgæves rekrutteringer, så er det faglærte og ufaglærte, som virksomhederne higer efter”, fortalte hun på TV2 News.

Blandt de virksomheder der har budt velkommen til nye kolleger finder man Letz Sushi. Administrerende direktør Anders Barsøe fortalte fredag morgen på TV2 News, at man havde ansat 20 pct. flere medarbejdere det seneste år, og hertil kommer, at man i virksomheden forventede en vækst på yderligere 30 pct. i antallet af ansatte i 2019.

(artiklen fortsætter under billedet)

Anders Barsøe havde i denne forbindelse håbet på en politisk aftale om sænkelse af beløbsgrænsen, som ville have øget virksomhedens adgang til udenlandsk arbejdskraft.

Virksomheden har allerede en del ansatte fra Sydeuropa, men udfordringen for direktøren og Letz Sushi er, at disse medarbejdere ofte rejser hjem om sommeren, hvor kæden også har travlt. Derfor lød budskabet, at arbejdsstyrken skal øges, så virksomhederne ikke blot rekrutterer fra branchens øvrige virksomheder. Det er nemlig hverken til glæde for branchens samlede vækst eller samfundet, lød det fra Anders Barsøe.

For yderligere information kontakt:

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Video: Hvordan får vi kvinderne til at blive kokke?

Kvinderne styrer uden om kokkefaget på trods af, at det er en karrierevej med et hav af muligheder i et stærkt væksterhverv. På Folkemødet havde HORESTA inviteret en række af landets dygtigste kvindelige kokke til debat for at får deres bud på, hvordan man får flere kvinder til at vælge restaurantbranchen.

HORESTA støtter indsats mod online-ludomani

Det er sund fornuft, at et flertal i Folketinget nu justerer på reglerne, så der er større sikkerhed for, at udsatte spillere ikke ender som ludomaner. Sådan lyder det fra HORESTA i en kommentar til dagens forlig på ludomaniområdet.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne