Hvordan får vi nedbragt madspildet? Og hvordan får vi de gode råd fra restaurantbranchen spredt ud?

Det var afsættet for et madspildsprojekt, som HORESTA i efteråret har kørt i samarbejde med Hotel- og Restaurantskolen, DTU fødevareinstituttet, Stop Spild af Mad og PlanMiljø.

Fra HORESTAs miljøchef, Mikal Holt Jensen, lyder det:

”Madspildskampagnen er nået bredt ud, og branchens ansatte er lydhøre, når det er kollegerne, der fortæller og deler deres viden. Det har været fantastisk at se de mange konkrete anbefalinger, som nu bliver delt fra køkken til køkken, og samtidig er mange blevet inspireret til nye tiltag til deres egen forretning. Og i sidste ende handler det jo om sund fornuft og god økonomi, for ingen har glæde af, at mad ryger i skraldespanden”, udtaler Mikal Holt Jensen, og tilføjer, at rådene også bruges hjemme i de danske husstande henover jul, hvor der ofte er stort spild.

Turen går til Lyon

I madspildsprojektet var der sat en tur for to til Lyon og det uofficielle VM for kokke, Bocuse d’Or, på højkant til den virksomhed, der kom med det bedste initiativ i kampen mod spildet.

Vinderne blev Gladsaxe Companyhouse. Se deres madspildsvideo med tilhørende forklaring her. HORESTAs fødevarechef forklarer valget:

”Jeg synes, de alle er herlige indslag og forslag, men rådene fra Companyhouse i Gladsaxe var både konkrete og flot illustreret i deres video. Deres indsats gik på genbrug af brød, som er en varegruppe, hvor der er mange rester. Og der er ingen tvivl om, at deres ”omsyede” brød smager mægtig godt i kikseform”, siger Tine Skriver.

Se alle de gode videoer på madspildsprojektets Facebook-side.

For yderligere information kontakt:

For yderligere information kontakt:

HORESTA om privates maddeling: ”Reglerne skal overholdes”

Det skal være lettere for borgerne at undgå madspild. Derfor har Fødevarestyrelsen udarbejdet nye retningslinjer for salg af måltider mellem private. Det betyder, at det nu bliver muligt for borgere hyppigere at sælge små mængder måltider igennem en deleøkonomisk platform uden at skulle registreres som en fødevarevirksomhed og derved skulle leve op til en række specifikke regler på fødevareområdet.

HORESTA: ”Ny lov favner for bredt”

Vi skal branchens brodne kar til livs. Sådan lød ambitionen fra den tidligere miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen, som inden han stoppede ændrede fødevareloven og indførte strengere sanktioner over for de virksomheder, som ikke overholder reglerne. Den 1. juli trådte dette nye regelsæt så i kraft.

Aarhus Food Festival: Kom til Masterclass om kulinarisk kvalitet

Hvordan får vi nicheproduktion af lokale madoplevelser og fødevarer med høj kulinarisk kvalitet til at blive en lige så stor succes som økologi? Og hvor findes de bedste råvarer egentlig? En ny HORESTA Masterclass vil blandt andet fortælle, hvordan man objektivt kan tale om kvalitet i en given råvare fra et bestemt område.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne