Hvordan sikrer man sig, at der sker korrekt indbetaling af moms og skatter hos cafeer, pizzariaer og restauranter m.fl.? Samtlige partier i Folketinget mener, at et krav om digitale kasseapparater er en del af løsningen. Derfor skal i alt 12.500 virksomheder indenfor syv brancher anskaffe sig digitale løsninger inden 2024, hvis de ikke allerede har det.

I HORESTA byder man som udgangspunkt tiltaget velkommen;

”I den professionelle del af erhvervet oplever vi en skævvridning, når visse virksomheder vælger at omgå love og regler. Derfor byder vi tiltaget velkommen, og vi ser det som et godt værktøj til at ramme branchens brodne kar”, siger Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA, som dog fortsætter:

”Udfordringen når man laver generelle retningslinjer for hele branchen er dog, at man kan komme til at pålægge professionelle og retskafne virksomheder ekstra omkostninger. Derfor så vi gerne, at man målrettede initiativet yderligere”, uddyber hun.

I forlængelse af det nye krav indføres muligheden for, at Skatteforvaltningen kan pålægge virksomheder at bruge et digitalt kassesystem tidligere end 2024 som sanktion foruden bøder.

Skatteforvaltningens undersøgelser af de syv brancher, der bliver pålagt kravet, viser, at hver tredje virksomhed bevidst sender penge uden om statskassen.

Log ind