Hvordan sikrer man sig, at der sker korrekt indbetaling af moms og skatter hos cafeer, pizzariaer og restauranter m.fl.? Samtlige partier i Folketinget mener, at et krav om digitale kasseapparater er en del af løsningen. Derfor skal i alt 12.500 virksomheder indenfor syv brancher anskaffe sig digitale løsninger inden 2024, hvis de ikke allerede har det.

I HORESTA byder man som udgangspunkt tiltaget velkommen;

”I den professionelle del af erhvervet oplever vi en skævvridning, når visse virksomheder vælger at omgå love og regler. Derfor byder vi tiltaget velkommen, og vi ser det som et godt værktøj til at ramme branchens brodne kar”, siger Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA, som dog fortsætter:

”Udfordringen når man laver generelle retningslinjer for hele branchen er dog, at man kan komme til at pålægge professionelle og retskafne virksomheder ekstra omkostninger. Derfor så vi gerne, at man målrettede initiativet yderligere”, uddyber hun.

I forlængelse af det nye krav indføres muligheden for, at Skatteforvaltningen kan pålægge virksomheder at bruge et digitalt kassesystem tidligere end 2024 som sanktion foruden bøder.

Skatteforvaltningens undersøgelser af de syv brancher, der bliver pålagt kravet, viser, at hver tredje virksomhed bevidst sender penge uden om statskassen.

For yderligere information kontakt:

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Har du fået læst?

Nyt mærke: Skal I certificere jeres bæredygtige restaurant?

Bæredygtighed er på alles læber, men for forbrugerne er det svært at finde ud af, hvilke virksomheder hvor det bliver ved snakken. Derfor har HORESTA taget initiativ til ordningen Green Restaurant, som er en certificering af bæredygtige restauranter.

HOTREC: ”Klimalovgivning vil ændre måden, hvorpå vi driver virksomhed”

Klimadagsordenen ruller verden over, og den har også indtaget EU. Her har man lavet klare målsætninger for, hvor meget CO2-udledningen skal nedbringes. Formand for den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation HOTREC, og formand for HORESTA, Jens Zimmer Christensen siger, at turisme- og oplevelseserhvervet må forvente ny lovgivning, som EU vil indføre for at indfri ambitionerne.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne