Hvordan sikrer man sig, at der sker korrekt indbetaling af moms og skatter hos cafeer, pizzariaer og restauranter m.fl.? Samtlige partier i Folketinget mener, at et krav om digitale kasseapparater er en del af løsningen. Derfor skal i alt 12.500 virksomheder indenfor syv brancher anskaffe sig digitale løsninger inden 2024, hvis de ikke allerede har det.

I HORESTA byder man som udgangspunkt tiltaget velkommen;

”I den professionelle del af erhvervet oplever vi en skævvridning, når visse virksomheder vælger at omgå love og regler. Derfor byder vi tiltaget velkommen, og vi ser det som et godt værktøj til at ramme branchens brodne kar”, siger Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA, som dog fortsætter:

”Udfordringen når man laver generelle retningslinjer for hele branchen er dog, at man kan komme til at pålægge professionelle og retskafne virksomheder ekstra omkostninger. Derfor så vi gerne, at man målrettede initiativet yderligere”, uddyber hun.

I forlængelse af det nye krav indføres muligheden for, at Skatteforvaltningen kan pålægge virksomheder at bruge et digitalt kassesystem tidligere end 2024 som sanktion foruden bøder.

Skatteforvaltningens undersøgelser af de syv brancher, der bliver pålagt kravet, viser, at hver tredje virksomhed bevidst sender penge uden om statskassen.

For yderligere information kontakt:

Har du fået læst?

Kinesiske kokke var tema i P1 Debat

HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, var med i panelet, da DR P1 Debat tirsdag tog problemet med udnyttelse af kinesiske kokke på det danske arbejdsmarked op.

Svensk musik-restaurant har indtaget København

Nu er der åbnet en helt særlig svensk restaurant midt i København ved navn Perssons Mat & Musik, skriver MigOgKbh.dk.
Svenskeren bag hedder Peter Persson og er tidligere musical performer.

Fastfoodbranchen raser over afgiftstredobling

Det kan komme til at koste på den grønne omstilling, at regeringen fra 1. januar skyder afgiften på engangsservice i vejret, lyder det nu fra fastfoodbranchen. Især, når afgiften ikke differentierer mellem forskellige produkter af engangsservice, skriver Børsen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne