Den stigende interesse for at komme til Danmark får nu det kinesiske flyselskab Sichuan Airlines til at åbne en ny rute til København i dag, fortalte TV2/Business mandag morgen.

Til næste år regner Københavns Lufthavne således med 330.000 flysæder til København. Det vil betyde 90 procent flere kinesere til næste år i København sammenlignet med 2018. Alene i år er der åbnet fire direkte forbindelser mellem Danmark og Kina.

HORESTAs medlemschef, Nadeem Wasi, glæder sig over den store fremgang, som bygger oven på en firedobling i antallet af kinesiske turister på dansk jord over de seneste ti år.

”Når kineserne er her, så skal de overnatninger, de skal have oplevelser, de skal ud og shoppe, de skal ud og spise, så hele turismesektoren får et positivt afkast af det. Det interessante er også, at det ikke kun er København. Vi ser også flere turister ude i provinsen. Det kan være til Kronborg eller til Odense”, siger Nadeem Wasi til TV2/Business.

For yderligere information kontakt:

Har du fået læst?

Turisme er (blevet) en styrkeposition

Dorte Krak er administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group, men hun er også en del af den Erhvervsfremmebestyrelse, som skal lave en strategi, der både styrker og udvikler dansk erhvervsliv. Målet er skabe en efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark. Og særligt turisme- og oplevelseserhvervet har Dorte Krak kunne give de øvrige medlemmer af bestyrelsen en indsigt i.

Verdens turistvækst faldt i 2019

4 procents vækst i verdensturismen er den laveste vækst siden 2016. Det skyldes en nedkølet verdensøkonomi, geopolitiske spændinger og usikkerhed om Storbritanniens udtræden af EU, står der i den rapport fra UNWTO, der blev offentliggjort mandag. UNWTO fremhæver også konkursen hos rejsegiganten Thomas Cook, skriver Travelnews.dk.

VisitHerning: ”Kan turisme, vækst og bæredygtighed gå hånd i hånd?”

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har netop igangsat processen med at udarbejde en ny turismepolitisk strategi med fokus på, at den fortsatte vækst i turismen skal ske på en bæredygtig måde, skriver Herning Folkeblad. Strategien forventes at kunne offentliggøres primo 2021. Ambitionen er, at Danmark skal være en af verdens mest bæredygtige turistdestinationer.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne