Katia K. Østergaard er udpeget som medlem af en ny taskforce der skal undersøge, hvordan de 250.000 danskere, der er bosat i udlandet, kan bidrage til at promovere Danmark, styrke eksporten og tiltrække udenlandske investeringer, turister og specialiseret arbejdskraft.

Mandag lancerede statsminister Lars Løkke Rasmussen den nye task force, som er sat i søen af Copenhagen Capacity i samarbejde med Udenrigsministeriet og Danes Worldwide.

Den nye task force tæller 20 særligt udvalgte topfolk fra dansk forsknings- og erhvervsliv – herunder repræsentanter fra Novo Nordisk, DTU, Microsoft, Københavns Universitet og Vestas. For bordenden sidder Flemming Besenbacher, formand, Carlsberg Group og Carlsbergfondet.

”Inden for turismen kender vi modellen fra Wonderful Copenhagen og Copenhagen Capacity, der gennem en årrække har arbejdet målrettet med goodwill-ambassadører i udlandet. Men der er ingen tvivl om, at potentialet slet ikke er udnyttet tilstrækkeligt. Jeg glæder mig rigtig meget til at kunne bidrage med gode ideer til, hvordan dansk erhvervsliv og forskning kan få glæde af at samarbejde med danskere, som bor i udlandet”, siger Katia K. Østergaard.

Irland og Australien har med succes skabt en national strategi for samarbejdet med landsmænd, som bor og arbejder udenlands.

80.000 ledige hoteljobs i USA

USA’s hotelbranche kæmper for at skaffe flere medarbejdere, i år forventes ansat 45.000 nye. Manglen på arbejdskraft tvinger lønningerne op, det kan betyde dyrere hotelovernatninger.

Log ind