Katia K. Østergaard er udpeget som medlem af en ny taskforce der skal undersøge, hvordan de 250.000 danskere, der er bosat i udlandet, kan bidrage til at promovere Danmark, styrke eksporten og tiltrække udenlandske investeringer, turister og specialiseret arbejdskraft.

Mandag lancerede statsminister Lars Løkke Rasmussen den nye task force, som er sat i søen af Copenhagen Capacity i samarbejde med Udenrigsministeriet og Danes Worldwide.

Den nye task force tæller 20 særligt udvalgte topfolk fra dansk forsknings- og erhvervsliv – herunder repræsentanter fra Novo Nordisk, DTU, Microsoft, Københavns Universitet og Vestas. For bordenden sidder Flemming Besenbacher, formand, Carlsberg Group og Carlsbergfondet.

”Inden for turismen kender vi modellen fra Wonderful Copenhagen og Copenhagen Capacity, der gennem en årrække har arbejdet målrettet med goodwill-ambassadører i udlandet. Men der er ingen tvivl om, at potentialet slet ikke er udnyttet tilstrækkeligt. Jeg glæder mig rigtig meget til at kunne bidrage med gode ideer til, hvordan dansk erhvervsliv og forskning kan få glæde af at samarbejde med danskere, som bor i udlandet”, siger Katia K. Østergaard.

Irland og Australien har med succes skabt en national strategi for samarbejdet med landsmænd, som bor og arbejder udenlands.

HORESTA: Ser gode takter i regeringens 2030-plan

Regeringen åbner op for mere udenlandsk arbejdskraft i sin 2030-plan, som blev præsenteret tirsdag. HORESTA glæder sig over lavere beløbsgrænser, men påpeger, at overenskomster ikke bør være et krav.

Log ind