Beskæftigelsesområdet nu bliver forenklet. Det sker som følge af et forlig, der blev indgået torsdag aften på Christiansborg. Det glæder HORESTA.

Aftalen fjerner bureaukrati og giver kommunerne friere hænder til at indrette indsatsen for at få ledige i arbejde eller uddannelse.

”Særligt i en situation med mangel på arbejdskraft er det afgørende, at vejen tilbage på arbejdsmarkedet bliver så enkel og ubureaukratisk for den ledige som muligt. I dag har omfanget af regler taget overhånd og det gør sagsbehandlingen unødig lang. Nu kan vi forhåbentlig få de ledige hurtigere ind i et nyt job eller i gang med uddannelse”, siger Kirsten Munch, der er politisk direktør i HORESTA.

Blandt nyskabelserne i aftalen er, at a-kasserne får mulighed for at lave en indsats for omkring 25 procent af dagpengemodtagerne i de første tre måneder af deres ledighedsperiode. Desuden slipper ledige for at skrive ansøgninger, selv om de allerede har et job på hånden.

Nogle af de øvrige ændringer er:

  • Løntilskudsordningen forenkles og får kun to varighedsbegrænsninger. Én for borgere tæt på arbejdsmarkedet og én for borgere længere væk fra arbejdsmarkedet
  • Virksomhedspraktikordningen forenkles, og formålet med praktikopholdet skærpes
  • Markant forenkling af voksenlærlingeordningen med kun tre målgrupper, færre tilskudssatser samt højere tilskud til ledige i voksenlærlingeordningen
  • Virksomheders ansøgninger om virksomhedspraktik og løntilskud automatiseres

Det er hensigten, at den nye aftale udmøntes via lovgivning i folketingsåret 2018/19 med henblik på, at langt det meste kan træde i kraft 1. juli 2019.

Log ind