Et flertal i Folketinget vil rydde op i en række afgifter, som falder i kategorien ’gakkede’. Det fortalte skatteordførerne Andreas Steenberg (RV) og Dennis Flydtkjær (DF) samt skatteminister Karsten Lauritzen (V), da HORESTA tirsdag havde inviteret dem på besøg i Tivoli. Blandt de gakkede afgifter var gevinstafgiften for forlystelsesparker, som også kaldes ’bamseafgiften’.

HORESTA, der blandt andet huser Foreningen for Forlystelsesparker i Danmark, glæder sig over den kommende ændring, og ligeså takkede Tivolis adm. direktør Lars Liebst for indsatsen mod den bureaukratikrævende afgift.

Katia K. Østergaard sagde til STANDBY.dk, at HORESTA er glad for oprydningen i nogle ”gakkede afgifter, men at der er flere at komme efter.

”Vi er glad for, at politikerne har lyttet til turisterhvervet i denne sag – men vi kunne bestemt godt tænke os, at der også blev ændret ved energiafgifterne. Det er 100 gange dyrere at opvarme et hotelværelser end en grisestald,” sagde hun.

Ved arrangementet benyttede HORESTA-direktøren og Tivoli-direktøren også muligheden til at understrege turisterhvervets udfordringer med at skaffe arbejdskraft. Lars Liebst påpegede desuden, at han ikke er tilfreds den nuværende ordning med lodtrækning om taxilicenser, der også omfatter private firmaer, der gerne vil udleje limousiner til kørsel med sine kunder.

”Hvis vi kunne få nogle sådanne tilladelser, så kunne vi skabe 10-12 faste helårsjobs til chauffører, der kunne køre limousinekørsel for gæsterne på vores Nimb Hotel. Mange af vores hotelgæster har behov for transport, men ikke lyst til at køre taxi,” sagde Lars Liebst til Standby.dk.

 

Her er Nordens største lufthavne - ét land dykker

Trods en opbremsning i væksten er Københavns Lufthavn fortsat den største i Norden. Lufthavnen i Kastrup havde godt 30,2 mio. rejsende sidste år og topper listen over de største nordiske lufthavne med solid afstand til Oslo og Stockholm, skriver Finans.dk.

Tivoli ansætter ny havedirektør

Kasper Schumacher er netop ansat som havedirektør i Tivoli, hvor han også indgår i den udvidede direktion. Han kommer til Tivoli med solid erfaring i bagagen og stærke resultater fra oplevelsesbranchen. Kasper Schumacher har i forvejen stort kendskab til Tivoli, idet han fra 2003 til 2011 var en del af chefgruppen i Tivoli. Kasper Schumacher tiltræder den 23.3.2020.

Skagen og Sæby har Danmarks gladeste gæster

En ny undersøgelse fra Dansk Kyst- og Naturturisme har kortlagt feriegæsternes tilfredshed i 37 danske kystferiebyer, og resultatet er netop offentliggjort: Skagen kommer ud på en suveræn førsteplads og samtidig høster Sæby en lige så flot 2. plads.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne