Et flertal i Folketinget vil rydde op i en række afgifter, som falder i kategorien ’gakkede’. Det fortalte skatteordførerne Andreas Steenberg (RV) og Dennis Flydtkjær (DF) samt skatteminister Karsten Lauritzen (V), da HORESTA tirsdag havde inviteret dem på besøg i Tivoli. Blandt de gakkede afgifter var gevinstafgiften for forlystelsesparker, som også kaldes ’bamseafgiften’.

HORESTA, der blandt andet huser Foreningen for Forlystelsesparker i Danmark, glæder sig over den kommende ændring, og ligeså takkede Tivolis adm. direktør Lars Liebst for indsatsen mod den bureaukratikrævende afgift.

Katia K. Østergaard sagde til STANDBY.dk, at HORESTA er glad for oprydningen i nogle ”gakkede afgifter, men at der er flere at komme efter.

”Vi er glad for, at politikerne har lyttet til turisterhvervet i denne sag – men vi kunne bestemt godt tænke os, at der også blev ændret ved energiafgifterne. Det er 100 gange dyrere at opvarme et hotelværelser end en grisestald,” sagde hun.

Ved arrangementet benyttede HORESTA-direktøren og Tivoli-direktøren også muligheden til at understrege turisterhvervets udfordringer med at skaffe arbejdskraft. Lars Liebst påpegede desuden, at han ikke er tilfreds den nuværende ordning med lodtrækning om taxilicenser, der også omfatter private firmaer, der gerne vil udleje limousiner til kørsel med sine kunder.

”Hvis vi kunne få nogle sådanne tilladelser, så kunne vi skabe 10-12 faste helårsjobs til chauffører, der kunne køre limousinekørsel for gæsterne på vores Nimb Hotel. Mange af vores hotelgæster har behov for transport, men ikke lyst til at køre taxi,” sagde Lars Liebst til Standby.dk.

 

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Nye tal for de kommende destinationsselskaber

Destinationsselskaberne skal være til at udvikle de lokale destinationer, så Danmark kan være med i den internationale konkurrence om turisterne. For selvom de udenlandske overnatninger i Danmark steg med 3,4 pct. fra 2017 til 2018, går det endnu bedre i en række af de lande, vi normalt sammenligner os med. Både Sverige, Nederlandene, Tyskland og Irland har oplevet en højere vækst end Danmark.

Tivoli vil løfte salg af mad og drikke med bredere udbud

Tivolis nye general manager for food&beverage Jakob Harreby Volquards har siddet i direktørstolen siden oktober 2019, og selv om han ikke vil komme ind på fremtidens konkrete tiltag, har han dog spottet, hvad der skal gøres anderledes for at optimere indtjeningen på segmentet.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne