Vinder Familien Danmark en stor æske chokolade eller en bamse fra øverste hylde på Bakken, Faarup Sommerland, Tivoli eller en anden forlystelsespark, så har parken hidtil skulle betale en afgift på 17,5 pct. af værdien, hvis præmien var mere end 200 kr. værd.

Denne lave grænse har længe været en hovedpine for landets forlystelsesparker, og har bragt dem unødvendigt bureaukrati, så snart gevinsterne oversteg 200 kr.. Derfor glæder HORESTA sig over, at grænsen bliver hævet til 750 kr. af regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre.

”Da den såkaldte ’bamseafgift’ blev indført i 1956 var intentionen, at mindre gevinster skulle fritages for afgifter. Men det giver sig selv, at 200 kr. ikke er det samme værd som for 60 år siden, og derfor er det på høje tid med en modernisering af afgiftsgrænsen. Ændringen er til glæde for forlystelsesparkerne, som ikke længere skal anslå værdi af selv små gevinster, og dermed slipper de for en masse unødvendigt bureaukrati”, fortæller HORESTAs politiske direktør Kirsten Munch Andersen.

Den lave afgiftsgrænse og bureaukratiet omkring opgørelsen af 'bamseafgiften' har gjort, at det har været lettere for forlystelsesparkerne at holde præmierne under de 200 kr. for at slippe for papirarbejdet, fortæller Kirsten Munch:

”Bureaukratiet omkring afgiften har praktisk talt sat en stopper for, hvor store gevinster vi som besøgende havde i udsigt, da forlystelsesparkerne har måttet bruge uforholdsmæssig meget tid på at håndtere bamseafgiften. Med de nye regler kan virksomhederne uden problemer sætte mere værdifulde gevinster op på øverste hylde uden at blive ramt af afgifter og en masse administration. Så mon ikke vi inden længe, hvis vi vel og mærke er heldige, kan slæbe en endnu større bamse hjem fra et besøg i en af landets forlystelsesparker”, lyder det fra HORESTAs politiske direktør.

 

I eftermiddag vil aftalens parter markere resultatet ved et arrangement i Tivoli, som HORESTA har arrangeret. Her vil skatteminister Karsten Lauritzen (V), MF Dennis Flydtkjær (DF), MF Andreas Stenberg (RV) og HORESTAs adm. direktør Katia K. Østergaard være til stede. Tivolis direktør Lars Liebst og underdirektør Annette Juhl viser rundt.

Log ind