Regeringen lægger op til at styrke dansk gastronomi, når den på torsdag fremlægger sit forslag til finanslov for 2019.

Helt konkret vil man afsætte 40 millioner kroner over de næste fire år til "at fremme Danmarks position som et globalt centrum for gastronomi".

Blandt andet skal der etableres et gastronomiakademi, hvor allerede etablerede kræfter kan søge ny viden. Akademiet skal være med til sikre, at dansk gastronomi fornyer og udvikler sig. Derudover skal gastronomien styrke afsætningen af danske fødevarer på eksportmarkeder, udvikle bedre måltidsvaner, modvirke madspild og understøtte udviklingen af Danmark som en interessant turistdestination.

Udspillet glæder HORESTA.

”Dansk gastronomi har opnået en unik position med en masse afledte positive effekter.  Blandt andet for turismen. Men skal vi fastholde denne position, er vi nødt til at målrette at satse på en fortsat udvikling af gastronomien. Derfor er det særdeles positivt, at regeringen har lyttet til vores anbefalinger og nu sætter handling bag ordene”, siger Kirsten Munch, der er politisk direktør i HORESTA.

For ud for regeringens udspil har en arbejdsgruppe under regeringens projekt ”Gastro 2025” udarbejdet anbefalinger til det endelige udspil. I denne arbejdsgruppe har flere HORESTA-medlemmer deltaget.

”Det har været en vigtig dagsorden at sikre fokus på restauranterhvervet fremfor alene et fokus på, hvordan gastronomien kan bruges til at fremme andre indsatsområder som for eksempel fødevareeksporten eller madspild. Det synes jeg er lykkedes, og det er vi rigtig godt tilfredse med,” siger Kirsten Munch.

Beskyldning: Airbnb er gift for boligmarkedet

Huslejerne er rekordhøje, mens der kun bliver bygget nyt i beskedent omfang. I mange slesvig-holstenske regioner er boligmarkedet ekstremt anspændt. Samtidig eksploderer aktiviteterne med udlejningsplatforme som Airbnb, Wimdu eller 9flats, hvor private tilbyder udlejning af ferieboliger som alternativ til hoteller, skriver Jydske Vestkysten.

Populær destination for madelskere: Voksende gastronomi-scene hiver turister til Vejle

De er sultne, vilde med mad og er villig til at rejse langt for at svinge hævekortet på dyre madoplevelser. Og så har de fået øjnene op for Vejle. Flere og flere såkaldte gastroturister sætter nålen i Vejle som maddestination. Det fortæller Treetop Restauranten, Restaurant Lyst og projektleder Maria Sommer fra VisitVejle, skriver Vejle Amts Folkeblad.

HORESTA diskuterede erhvervets mærkesager med medlemmer af Europa-Parlamentet

En stor del af erhvervets rammevilkår afgøres ved den politik, der kommer fra Christiansborg, men indflydelsen fra Europa-Parlamentet og Bruxelles er også af afgørende betydning for hotellerne og restauranternes virke. Derfor er HORESTA en del af den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC, hvor HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen også sidder for bordenden.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne