Vejledning i spisesvampe
Her på siden kan du downloade en liste over svampe, der anses for værende spiselige i kommerciel anvendelse. Listen indeholder beskrivelser og billeder af både dyrkede og vilde spisesvampe. 

Vilde planter i maden på restauranter
Det er ikke alle spiselige planter, som en restaurant må bruges i maden. Hvis der ikke har været tradition for at bruge planten i mad gennem mange år (siden 1997), kategoriseres planten som novel food og skal godkendes, inden den bruges i maden.

Fødevarestyrelsen har udarbejdet et planteliste hvor planterne og plantedelene er kategoriseret efter, om de er tilladt at markedsføre til fødevarebrug, om de kun tillades markedsført til fødevarebrug i små mængder, om de skal novel food godkendes inden markedsføring eller slet ikke tillades markedsført til fødevarebrug.

På fødevarestyrelsens hjemmeside kan du læse mere om de fire kategorier. Du kan vælge, om du vil se hele plantelisten til erhvervsmæssig brug ved at folde alle kategorier ud, eller du kan folde den kategori ud, du er interesseret i at læse mere om.  

Download Materiale

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne