Vejledning i spisesvampe
Her på siden kan du downloade en liste over svampe, der anses for værende spiselige i kommerciel anvendelse. Listen indeholder beskrivelser og billeder af både dyrkede og vilde spisesvampe.
Vilde planter i maden på restauranter
Det er ikke alle spiselige planter, som en restaurant må bruges i maden. Hvis der ikke har været tradition for at bruge planten i mad gennem mange år (siden 1997), kategoriseres planten som novel food og skal godkendes, inden den bruges i maden.
Fødevarestyrelsen har udarbejdet et planteliste hvor planterne og plantedelene er kategoriseret efter, om de er tilladt at markedsføre til fødevarebrug, om de kun tillades markedsført til fødevarebrug i små mængder, om de skal novel food godkendes inden markedsføring eller slet ikke tillades markedsført til fødevarebrug.
På fødevarestyrelsens hjemmeside kan du læse mere om de fire kategorier. Du kan vælge, om du vil se hele plantelisten til erhvervsmæssig brug ved at folde alle kategorier ud, eller du kan folde den kategori ud, du er interesseret i at læse mere om.

Dette indhold er kun synligt for medlemmer af HORESTA. Vores eksperter rådgiver vores medlemmer inden for hoteller, restauranter og turismevirksomheder om alt fra jura og fødevarer til miljø, økonomi & politik. Hvis du vil have glæde af vores viden, er du meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.
Indtast din e-mail og dit password for at logge ind.
Ugyldigt login
Se også
HORESTA med kritik: Fødevarestyrelsens planteliste til restauranter er for snæver
Hvilke planter må restauranter gøre brug af? Fødevarestyrelsen har lavet en liste af 13 godkendte planter, men HORESTA kalder listen for snæver.