Det danske restaurantmarked er vokset betydeligt gennem de seneste år. Danskerne går mere ud og spiser end nogensinde før og de mange turister, der hvert år besøger Danmark bidrager ligeledes til branchens vækst. Væksten i restaurantbranchen har imidlertid ikke været ligeligt fordelt mellem de forskellige segmenter. Gennem de seneste år har kategorien ”Restauranter” eksempelvis øget salget væsentligt mere end segmentet ”Pizzeriaer, grillbarer m.v.”. Bag branchens omsætningsvækst ligger også åbningen af en lang række nye restauranter. Alene i perioden 2008-2018 er der kommet ca. 2.500 flere restauranter til. Det øgede antal restauranter har skabt beskæftigelse til mange nye medarbejdere. Restaurantbranchen er således den branche, der har skabt flest nye arbejdspladser siden den økonomiske krise ramte i 2008-2009.

Download one-pager med nøgletal fra restaurantbranchen
Vi har sammenfattet de væsentligste nøgletal for omsætning, antal virksomheder, beskæftigelse m.v. i restaurantbranchen på en enkelt side. Hvis du er medlem, er du velkommen til at kontakte os for mere viden om branchen.

Download vores one-pager her (pdf)

 

For yderligere information kontakt:

For yderligere information kontakt:

Malthe-1920x1280.jpg
Økonomisk konsulent
Malthe Haubo Christensen

Restaurantkædeliste

Her kan du finde en oversigt over restaurantkæder på det danske marked med antal enheder per kæde.

Bliv medlem af HORESTA og få adgang til endnu mere relevant indhold og flere fordele

Har du fået læst?

Gætværk om nye coronatiltag sender bølge af aflysninger mod restauranter

Torsdag eftermiddag løftede statsminister Mette Frederiksen (S) lidt af sløret for, hvilke overskrifter der vil blive sat på den næste runde af corona-restriktioner. For et er sikkert, de kommer. Smitten stiger, og dermed er der lagt op til yderligere begrænsninger. Men manglen på detaljer for de kommende restriktioner skaber usikkerhed særligt i hotel- og restaurationsbranchen, skriver TV Øst.

Fynske restauratører i vildrede efter julefrokost-udmelding

Fynske restauratører er frustrerede og i vildrede over, om de mange planlagte julefrokoster i den kommende tid vil kunne gennemføres. Det er som at være på pinebænken, siger Michael Bloch, restaurantchef på Hotel Knudsens Gaard i Odense til Fyens Stiftstidende.

HORESTA: ”Udmelding vil få afbud til at vælte ind”

Selv om Mette Frederiksen ikke vil gå i detaljer omkring de kommende restriktioner, løfter hun dog en del af sløret. Hun understreger, at danskerne skal indstille sig på en december uden de traditionelle julefrokoster, skriver Ekstra Bladet.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne