Det danske restaurantmarked er vokset betydeligt gennem de seneste år. Danskerne går mere ud og spiser end nogensinde før og de mange turister, der hvert år besøger Danmark bidrager ligeledes til branchens vækst. Væksten i restaurantbranchen har imidlertid ikke været ligeligt fordelt mellem de forskellige segmenter. Gennem de seneste år har kategorien ”Restauranter” eksempelvis øget salget væsentligt mere end segmentet ”Pizzeriaer, grillbarer m.v.”. Bag branchens omsætningsvækst ligger også åbningen af en lang række nye restauranter. Alene i perioden 2008-2018 er der kommet ca. 2.500 flere restauranter til. Det øgede antal restauranter har skabt beskæftigelse til mange nye medarbejdere. Restaurantbranchen er således den branche, der har skabt flest nye arbejdspladser siden den økonomiske krise ramte i 2008-2009.

Download one-pager med nøgletal fra restaurantbranchen
Vi har sammenfattet de væsentligste nøgletal for omsætning, antal virksomheder, beskæftigelse m.v. i restaurantbranchen på en enkelt side. Hvis du er medlem, er du velkommen til at kontakte os for mere viden om branchen.

Download vores one-pager her (pdf)

 

For yderligere information kontakt:

For yderligere information kontakt:

Malthe-1920x1280.jpg
Økonomisk konsulent
Malthe Haubo Christensen

Har du fået læst?

Har I meldt jeres virksomhed til? HORESTA-initiativ skal booste omsætningen

To procent i kommission, ingen binding og en ny, stærk salgskanal for virksomheden. Det lyder måske for godt til at være sandt, men det er omdrejningspunktet i HORESTAs nye gavekort-samarbejde med Go Dream. Målet er at skabe omsætning i turisme- og oplevelseserhvervet, og for at få danskerne til at bakke op om de danske virksomheder og arbejdspladser.

Danske Bank-forslag: Giv danskerne skattefradrag for at spise på restaurant og sove på hotel

Danskere, der fremover kan trække restaurantbesøg, turen til Legoland med ungerne og hotelophold fra i skat. Det er en af de løsninger, som politikerne kan gribe til, for at hjælpe erhvervslivet igennem den næste fase af coronakrisen. Det mener landets største bank, Danske Bank, forud for at en økonomisk ekspertgruppe onsdag præsenterer sine anbefalinger til en udfasning af erhvervslivets midlertidige hjælpepakker, skriver Børsen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne