Det danske restaurantmarked er vokset betydeligt gennem de seneste år. Danskerne går mere ud og spiser end nogensinde før og de mange turister, der hvert år besøger Danmark bidrager ligeledes til branchens vækst. Væksten i restaurantbranchen har imidlertid ikke været ligeligt fordelt mellem de forskellige segmenter. Gennem de seneste år har kategorien ”Restauranter” eksempelvis øget salget væsentligt mere end segmentet ”Pizzeriaer, grillbarer m.v.”. Bag branchens omsætningsvækst ligger også åbningen af en lang række nye restauranter. Alene i perioden 2008-2018 er der kommet ca. 2.500 flere restauranter til. Det øgede antal restauranter har skabt beskæftigelse til mange nye medarbejdere. Restaurantbranchen er således den branche, der har skabt flest nye arbejdspladser siden den økonomiske krise ramte i 2008-2009.

Download one-pager med nøgletal fra restaurantbranchen
Vi har sammenfattet de væsentligste nøgletal for omsætning, antal virksomheder, beskæftigelse m.v. i restaurantbranchen på en enkelt side. Hvis du er medlem, er du velkommen til at kontakte os for mere viden om branchen.

Download vores one-pager her (pdf)

 

For yderligere information kontakt:

For yderligere information kontakt:

Malthe-1920x1280.jpg
Økonomisk konsulent
Malthe Haubo Christensen

Restaurantkædeliste

Her kan du finde en oversigt over restaurantkæder på det danske marked med antal enheder per kæde.

Bliv medlem af HORESTA og få adgang til endnu mere relevant indhold og flere fordele

Har du fået læst?

Ikonisk restauratør er død

Poul Eriksen, som er forhenværende restauratør for den berømte restaurant Grøften i Tivoli, er afgået ved døden. Det bekræfter Tivolis pressechef, Torben Plank, over for Ekstra Bladet. Poul Eriksen blev 75 år.

Michelin-restaurant på Bornholm ramt af brand

En brand brød torsdag aften brudt ud på restaurant Kadeau på Bornholm. Ingen personer er kommet til skade som følge af branden, der begyndte i en pizzaovn. Det oplyser Bornholms Politi til Ritzau.

HORESTA: ”Efteråret er forbundet med usikkerhed”

Vi er midt i skolernes sommerferie, og mange hoteller og restauranter nyder godt af besøg fra danske gæster netop nu. Men hvordan udvikler efterspørgslen sig i efteråret, når ferien slutter? Hvordan vil omsætningen fra erhvervsgæster se ud? Og kommer der flere udenlandske gæster til de virksomheder, der typisk har levet af dette kundesegment?

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne