Det danske restaurantmarked er vokset betydeligt gennem de seneste år. Danskerne går mere ud og spiser end nogensinde før og de mange turister, der hvert år besøger Danmark bidrager ligeledes til branchens vækst. Væksten i restaurantbranchen har imidlertid ikke været ligeligt fordelt mellem de forskellige segmenter. Gennem de seneste år har kategorien ”Restauranter” eksempelvis øget salget væsentligt mere end segmentet ”Pizzeriaer, grillbarer m.v.”. Bag branchens omsætningsvækst ligger også åbningen af en lang række nye restauranter. Alene i perioden 2008-2018 er der kommet ca. 2.500 flere restauranter til. Det øgede antal restauranter har skabt beskæftigelse til mange nye medarbejdere. Restaurantbranchen er således den branche, der har skabt flest nye arbejdspladser siden den økonomiske krise ramte i 2008-2009.

Download one-pager med nøgletal fra restaurantbranchen
Vi har sammenfattet de væsentligste nøgletal for omsætning, antal virksomheder, beskæftigelse m.v. i restaurantbranchen på en enkelt side. Hvis du er medlem, er du velkommen til at kontakte os for mere viden om branchen.

Download vores one-pager her (pdf)

 

For yderligere information kontakt:

For yderligere information kontakt:

Malthe-1920x1280.jpg
Økonomisk konsulent
Malthe Haubo Christensen

Har du fået læst?

HORESTA i Nordjylland: ”Vi er i knæ - hjælp os”

Vi er i knæ! Regeringen og Folketingets hjælp gør en forskel, men det er ikke nok. Der er brug for en særlig indsats, som skal få hotel- og restauranterhvervet tilbage på et normalt niveau efter den 9. juni, hvor regeringens hjælpepakker udløber, skriver Lars Mouritzen, regionsformand for HORESTA i Nordjylland, i Nordjyske Stiftstidende.

Han frygtede en konkurs - men nu har kro stor succes

”Det her knækker jeg halsen på.” Det var Casper Andersens første tanke, da han i midten af marts hørte statsministerens besked om, at Danmark skulle lukke ned. Han ejer Aarup kro på Vestfyn, hvor han de seneste fem år har arbejdet mellem 12-15 timer i døgnet for at holde liv i sin drøm, skriver TV2.dk.

Michelin-restauranter er pressede

Der er stille på Restaurant Memu i Vejle, hvor lange ventelister og madglade danskere er blevet erstattet af en tom og aflåst restaurant. Sådan har det været, siden regeringen den 18. marts lukkede landets spisesteder for at forhindre coronavirus i at sprede sig, skriver DR.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne