Det danske restauranterhverv er i bedre form end nogensinde før. Omsætningen er rekordhøj, antallet af restauranter vokser hastigt, og erhvervet er den største jobskaber i Danmark.

Fra 2008 til 2017 er omsætningen på restauranter, cafeer, pizzeriaer, kantiner m.v. steget med over 40 procent til 44 milliarder kroner. Samtidig er antallet af medarbejdere i erhvervet øget med 41 procent til 97.600.

Der er flere forklaringer på væksten. Den væsentligste er, at danskerne bruger flere penge på at gå ud og spise, end de har gjort tidligere. Det at gå på restaurant er ikke længere noget, der er forbeholdt de særlige anledninger, men er en del af forbrugsmønstret i dagligdagen. Det gælder fx når man køber en kop kaffe på vej til arbejde, et hurtigt måltid i forbindelse med indkøbsturen, eller når der købes take-away til aftensmaden.

Oveni dette skal lægges, at dansk gastronomis opblomstring op gennem 00’erne har skabt en gastroturisme, vi ikke har set før. Højtforbrugende gæster kommer hertil fra udlandet med det primære formål at besøge nogle af vores Michelin-restauranter.

Mange nye restauranter giver dog også hård kamp om kunderne og en presset økonomi hos mange af erhvervets virksomheder. Antallet af konkurser i branchen er således højere nu end under finanskrisen.  

Du kan finde yderligere tal for restauranterhvervet i menuen til venstre.

For yderligere information kontakt:

x

Fandt du hvad du søgte – kunne du bruge siden?

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne