Det danske restauranterhverv er i bedre form end nogensinde før. Omsætningen er rekordhøj, antallet af restauranter vokser hastigt, og erhvervet er den største jobskaber i Danmark.

Fra 2008 til 2016 er omsætningen i erhvervet steget med 37 procent til 42 milliarder kroner. Samtidig er antallet af medarbejdere øget med 34 procent til 93.200.

Der er flere forklaringer på væksten. Den væsentligste er, at danskerne vælger at bruge flere penge på at gå ud og spise, end de har gjort tidligere.

Samtidig er der en tendens til, at flere køber mad udefra – både til daglig og i forbindelse med festlige begivenheder.

Oveni dette skal lægges, at dansk gastronomis opblomstring op gennem 00’erne har skabt en gastroturisme, vi ikke har set før. Højtforbrugende gæster kommer hertil fra udlandet med det primære formål at spise på nogle af vores Michelin-restauranter.

For yderligere information kontakt:

x

Fandt du hvad du søgte – kunne du bruge siden?

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne