Den danske hotelbranche består af 956 hoteller, kroer og kursus- og konferencecentre med tilsammen lige knap 51.000 værelser. Selve hotelbranchen beskæftiger godt 18.000 medarbejdere, mens den samlede overnatningssektor, der også inkluderer vandrerhjem, feriecentre og campingpladser, har godt 21.000 beskæftigede.

Antallet af hotelovernatninger er historisk højt (15,5 mio. i 2017), og det samme gælder omsætningen på 14,6 mia. kr. De seneste års fremgang smitter også af på hotellernes bundlinje. I 2016 var overskuddet hos det gennemsnitlige hotel på 5,3 procent af omsætningen. Der er dog stor variation i hotellernes indtjening, og det er især de større byhoteller, som præsterer gode resultater i disse år.

Før 2010 var de forretningsrejsende den største kundegruppe på hotellerne, men de seneste år er det særligt feriegæsterne, som har skabt den positive udvikling i efterspørgslen. De forretningsrejsende udgør dog stadig en væsentlig andel af kundegrundlaget.

Hotelbranchen har under krisen investeret milliarder af kroner i renoveringer og bygning af nye hoteller. Fra 2008 til 2017 er antallet af hotelværelser i Danmark således steget med 25 procent og de kommende år er der op mod 10.000 nye værelser på vej. Der bliver især bygget nye hoteller i hovedstaden, hvor der kan forventes en forøgelse af værelseskapaciteten på omkring 50 pct. frem mod 2021.

Du kan finde yderligere tal for hotelerhvervet i menuen til venstre.

For yderligere information kontakt:

NYHEDSBREV
Hold dig opdateret med nyheder fra HORESTA

Hvad får jeg?

Et dagligt nyhedsbrev med brancherelevante presseklip fra dagens aviser og andre medier, samt seneste nyt indenfor lovgivning, branchepolitik samt HORESTAs kurser og events.

Værd at bruge tid på?

Bedøm selv – læs de seneste nyhedsbreve her

Please check Accept before signup

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne