Efter blot ét års levetid bliver Danmarks Genopretningsfond, der blev sat i verden for at hjælpe store “samfundsbærende virksomheder” ud af coronakrisen, nu lukket ned, skriver Børsen. Fonden har haft op mod 10 mia. kr. at investere for, men har kun fået fire ansøgninger og har ikke fundet grundlag for at investere inden for det vindue, der var aftalt politisk, og som var åbent frem til 31. december 2021. Finansministeriet bekræfter derfor i en mail, at der nu er sat gang i en proces med at opløse fonden, hvilket ventes afsluttet til april.

“At fonden ikke har været brugt, ser jeg som positivt – ligesom en brandforsikring, man heldigvis ikke har haft brug for. Allerede ved oprettelsen af fonden blev det aftalt, at fonden skulle opløses igen, og den proces har vi nu igangsat,” udtaler finansminister Nicolai Wammen (S) i en skriftlig kommentar.

Der har ligget en række begrænsninger for, hvornår Danmarks Genopretningsfond kunne gå ind og investere. Bl.a. skulle der være tale om virksomheder med en årlig omsætning på over 500 mio. kr., ligesom de skulle være hårdt økonomisk ramt af coronapandemien og have afsøgt andre muligheder.

Læs hele historien her.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne