Danskerne har i stor stil taget imod tilbuddet om at få deres feriepenge udbetalt, og sidste melding fra ATP, der står for udbetalingen, var, at der er blevet søgt om i alt 40 mia. kr. ud af 60 mia. mulige. De første penge begyndte at komme ind på danskernes konti allerede fredag den 2. oktober, og data for forbruget med kort og Mobilepay peger på, at vi allerede fra starten omsatte pengene til forbrug. Sådan skriver Louise Aggerstrøm Hansen, privatøkonom i Danske Bank, i Børsen.

Generelt er de brancher, der lader til at nyde rigtigt godt af feriepengene især dem, der allerede har klaret sig godt gennem coronakrisen, fortæller hun. Hvor det til gengæld ser knap så lovende ud, er nogle af de brancher, der generelt har haft det meget svært det seneste halve års tid.

”Vi brugte 6 pct. mindre end normalt på restauranter i sidste uge – en klar forbedring sammenlignet med slutningen af september, hvor forbruget var nede med 15 pct. Når vi spørger de danskere, der planlægger at omsætte deres feriepenge til forbrug, hvad de har tænkt sig at bruge dem på, er det ellers 31 pct., der svarer, at de regner med, at pengene skal gå til fornøjelser og fritid, så som at gå på restaurant eller kulturtilbud. Det er ca. den samme andel, der inden udbetalingen svarede, at de vil bruge pengene på større forbrugsgoder som elektronik og møbler. Men tallene taler deres eget sprog – danskerne bruger penge der, hvor de har mulighed for det. Det så vi under nedlukningen, og det ser vi også nu,” skriver hun.

Læs hele indlægget her.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne