Ti kokke startede i silende regn med at spurte rundt på den økologiske gård, Stengården ved Bregnerød i Nordsjælland for at høste økologiske råvarer til en treretters menu. De snittede, hakkede og tilberedte og dernæst serverede de sirligt anrettede, gastronomiske kreationer for et professionelt dommerpanel. Alt sammen i håbet om at vinde dommernes gunst og titlen som Årets Øko-Kok 2019.
Dommerne udpegede Restaurant Brace fra København, som vinder af titlen og præmien på 30.000 kroner, der er sponsoreret af de økologiske mejerier Naturmælk og Øllingegaard.
”De ti kokke, som har været her i dag, har gjort sig utrolig store anstrengelser. Jeg er imponeret over den kreativitet og det gåpåmod, de har lagt for dagen i konkurrencen. Det jeg kan se efter tre år med Øko-Kok konkurrencen er, at kokkene er blevet mere fortrolige med at bruge grøntsager – det er en interessant tendens, vi også ser ude på restauranterne,” siger dommer og madanmelder Anders Halskov-Jensen fra Jyllands-Posten i forbindelse prisoverrækkelsen.
Han udpegede vinderen sammen med kokkene Francis Cardenau og Mikkel Maarbjerg. Dommerne bedømte de økologiske retter ud fra kriterierne håndværk, råvarehåndtering, smag, udseende, madspild og helhed.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Lønkompensation justeret frem mod genåbning
14-04-2021
-
Politisk flertal presser Mette Frederiksen: Drop coronapas ved udendørsservering
14-04-2021
-
Danskere bliver væk fra genåbning: 'Det ser rigtig skidt ud'
14-04-2021
-
Bautahøj tilbage som Danmarks bedste konferencecenter
14-04-2021
-
Restauranter på stribe vil holde lukket trods grønt lys til udeservering
14-04-2021
-
Hotel- og turisterhvervet skriger efter grænseåbning
14-04-2021
-
HORESTA: ”Uvished er gift for vores forretning”
14-04-2021
-
Lunken modtagelse af automatisk nedlukningsplan for erhvervslivet
14-04-2021
-
Kort før genåbning: Bøfkæde får ny millionhjælp fra ejere
14-04-2021