Over 30 topkokke fra hele Danmark, Sverige og Nordtyskland har meldt deres ankomst til ’Årets Østerkok’, hvor der dystes om de mest originale og smagsfulde retter med østers. Konkurrencen finder stedet på Danmarks Østersfestival, der foregår midt i det nordens østerscentrum: på Rømø midt i Vadehavet, der er på UNESCOs verdensarvsliste.

”Aldrig før har så mange kokke taget turen til Vadehavet for at hylde østersen og deltage i ’Årets Østerskok’. Det siger noget om den folkelige forankring, som østers er ved at få. Det er ikke elitær konkurrence. Det er en folkefest”, siger Helle Brønnum Carlsen, der er ledende overdommer ved konkurrencen.

Danmarks Østersfestival er den 12.-14. oktober og har events på flere øer i Vadehavet og i Sønderjylland. Hovedaktiviteterne er på Rømø, hvor også kokkekonkurrencen ’Årets Østerskok’ foregår. 

Har du fået læst?

Semifinalisterne er fundet til Årets Kok 2020

Semifinalen til Årets Kok 2020 afvikles søndag den 10. november 2019 på Kold College i Odense. Her vil de ti dygtigste finde vej til finalen, som holdes under FoodExpo-messen i Herning den 22. marts.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne