Spørgsmålet om en meter mere eller mindre er nu en principiel politisk sag i Thisted Kommunes udvalg for klima, miljø og teknik, KMTU, skriver Nordjyske.dk.

Spørgsmålet er, om det nye Hotel Klitheden, som ægteparret Stig Tang Andersen og Weilian Tang planlægger, kan bygges med en højde på 13,5 meter med saddeltag. Så bliver det en meter højere end den byggehøjde på 12,5 meter med fladt tag, som et stort flertal i kommunalbestyrelsen sagde "ja" til i maj. Beslutningen reducerede den oprindelig skitserede byggehøjde på 15,5 meter med tre meter.

Stig Tang Andersen har tidligere udtalt til NORDJYSKE, at han godt kan leve med den reducerede model med en lavere tagrejsning - "det er en æstetisk pænere løsning end en bygning med fladt tag og en højde på 12,5 meter", sagde han. Han understregede samtidig, at det komplicerer projektet, at byggetilladelsen trækker i langdrag. Det gamle hotel skal rives ned, og derfor er ægteparret allerede begyndt at sige nej til arrangementer i 2020, hvor byggeriet ifølge tidsplanen skulle gå i gang. Ifølge planen skal det ny Hotel Klitheden stå færdigt til åbning i april 2021, men alt afhænger af en politisk godkendelse.

Læs hele historien her (kræver abonnement til Nordjyske).

Har du fået læst?

Luksushotel har fjernet eksotisk frugt af hensyn til klimaet: Det er et lille skridt, men vi er ikke hellige

Honningmeloner, ananas og druer forsvandt i december fra morgenbuffeten på Hotel Koldingfjord. I stedet for frugtsalaten er der nu økologiske æbler fra Fyn, som gæsterne selv kan skære ud. Ved udgangen af januar bliver kaffen økologisk, og til februar er husets rød- og hvidvin, der i dag kommer fra Californien, skiftet ud med en italiensk vin, så dråberne ikke skal transporteres tværs over kloden, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Tættere på nyt københavnsk kæmpehotel

Arp-Hansen Hotel Groups største hotel er i dag Tivoli Hotel & Congress Center med 679 værelser. Men titlen overtages til oktober i år af gruppens Wakeup-hotel i Borgergade ved Kgs. Nytorv. Det har i dag 498 værelser, men udvides med 272 værelser, så det kommer op på 770 – en udbygning til anslået 400 millioner kroner.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne