Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) har netop offentliggjort sit rekrutteringssurvey for september 2019. Undersøgelsen viser, at manglen på arbejdskraft fortsat er et stort problem på det danske arbejdsmarked.

Underdirektør i Dansk Arbejdsgiverforening (DA) Erik E. Simonsen udtaler:

“De nye tal viser i bund og grund samme billede som den foregående undersøgelse. Manglen på arbejdskraft er fortsat et stort problem på det danske arbejdsmarked. Det lader til, at rekrutteringsudfordringerne er ved at stagnere på et for højt niveau. Når Danmark på et halvt år går glip af 31.000 arbejdspladser, så er det altså ikke noget, man bare kan trække på skuldrene af. Det kalder på politisk handling. Vi skal fortsat tilpasse de politisk fastsatte rammevilkår for arbejdsmarkedet, så vi også har den nødvendige arbejdskraft om 5-10 år”.

Han mener, at vi skal forvente af alle ledige - fra akademikere til ufaglærte - står til rådighed for arbejdsmarkedet og søger bredt, fagligt og geografisk.

Læs mere om historien her.

Brandingkampagnes ambassadørkorps toptunes til at fortælle om erhvervet

14 af erhvervets største talenter har dedikeret noget af deres sparsomme fritid til at bakke op om 3F og HORESTAs kampagne Hospitality Career. Her vil de fortælle om de mange sjove, inspirerende, udfordrende og anderledes ting, der gør deres arbejdsliv spændende. Målet er, at få flere unge til at slå øjnene op for erhvervets muligheder.

Hvem får lettere adgang til udenlandsk arbejdskraft?

Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet er enige om, at der i tillæg til den gældende såkaldte positivliste udarbejdes en ny supplerende positivliste omfattende stillinger på minimum faglært niveau på områder, hvor der er mangel på arbejdskraft.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne