Store kinesiske takeaway-platforme strammer nu kontrollen med deres restauranter, efter regeringen fandt op til 35.000 ulovlige virksomheder, skriver South China Morning Post.

Beijings Market Supervision Administration har lagt sag an i 2.100 af disse sager. Mange af restauranterne havde ikke licens eller brugte falske papirer.

Takeaway-platformene Meituan Dianping og Alibaba Group Holding-ejede Ele.me har forsikret om, at de nu vil øge kontrollen for at øge fødevaresikkerheden ved mad, der er bestilt online.

De to platforme står tilsammen for 98 pct. af madudbringningen i Kina.

Læs hele historien her.

Guide: Sådan dokumenterer du økologi i din virksomhed

Flere og flere kunder efterspørger økologi, når måltidet skal bestilles. Det gælder i alt fra restauranten og caféen til konferencecentreret og i morgenmadsbuffeten på hotellet. Og virksomhederne kan nemt reklamere med det, så længe de holder økoregnskab, lyder det fra HORESTAs fødevarechef Tine Skriver i det nye Visitor-magasin.

HORESTA om privates maddeling: ”Reglerne skal overholdes”

Det skal være lettere for borgerne at undgå madspild. Derfor har Fødevarestyrelsen udarbejdet nye retningslinjer for salg af måltider mellem private. Det betyder, at det nu bliver muligt for borgere hyppigere at sælge små mængder måltider igennem en deleøkonomisk platform uden at skulle registreres som en fødevarevirksomhed og derved skulle leve op til en række specifikke regler på fødevareområdet.

HORESTA: ”Ny lov favner for bredt”

Vi skal branchens brodne kar til livs. Sådan lød ambitionen fra den tidligere miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen, som inden han stoppede ændrede fødevareloven og indførte strengere sanktioner over for de virksomheder, som ikke overholder reglerne. Den 1. juli trådte dette nye regelsæt så i kraft.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne