Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Madkastellet, der sidste år trakterede mere end 200.000 gæster og beskæftiger mere end 500 fast- og løsansatte, er konstant på udkig efter kvalificerede medarbejdere. Glad Fonden arbejder med inklusion i bred forstand gennem uddannelse og beskæftigelse, blandt andet til køkkener, service og rengøring.

For at skabe flere arbejdspladser for mennesker med handicap, og kvalificere arbejdskraft, har Madkastellet og Glad netop underskrevet en samarbejdsaftale. Aftalen betyder, at nogle af Glads 150 elever får bedre mulighed for beskæftigelse og for at udvikle deres fulde potentiale hos en af landets førende koncerner inden for restauration, eventcatering og kantiner.

Madkastellet arbejder strategisk med innovation, sundhed, bæredygtighed, inklusion og partnerskaber og ser frem til at byde de nye kollegaer velkomne rundt omkring i koncernen.

”Vi deler Glads mantra om, at mennesker med forskellige forudsætninger er et aktiv, der kan gøre vores samfund rigere, mere inspirerende og ikke mindst gladere og ser samarbejdet som en løftestang for værdiskabelse i vores organisation. Derudover er det en god mulighed for at skole nye kræfter til en branche, der mangler hænder,” udtaler Rasmus Pors, ejer og stifter af Madkastellet.

I følge HORESTA oplever virksomhederne i hotel- og restauranterhvervet store udfordringer med at skaffe både faglært og ufaglært arbejdskraft. Desuden viser organisationens analyser, at næsten 50 pct. af branchens virksomheder i København forventer, at udfordringer med at skaffe ufaglærte intensiveres de kommende 2-3 år.

80.000 ledige hoteljobs i USA

USA’s hotelbranche kæmper for at skaffe flere medarbejdere, i år forventes ansat 45.000 nye. Manglen på arbejdskraft tvinger lønningerne op, det kan betyde dyrere hotelovernatninger.

Webinar: Genvejen til international arbejdskraft

Mange virksomheder har udfordringer med at rekruttere kvalificerede medarbejdere, men er du åben overfor at ansætte medarbejdere fra udlandet er der gratis hjælp at hente. Det kan du høre mere om på et webinar den 25. marts.

Log ind