Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Et energiforbrug fra udelukkende vedvarende kilder, et stort fokus på lokalsamfundet, affaldssortering af alt affald og genanvendelse af langt det meste, investeringer i nye teknologier, brug af lokale og sæsonbaserede råvarer og ingen madspild samt et fokus på at inspirere og motivere de seks hotellers gæster til aktivt at involvere sig i arbejdet med bæredygtighed. Det er blot nogle af de ambitiøse mål og indsatsområder, der, blottet for tomme løfter, skal gøre Sinatur til Danmarks første CO2-positive hotelkæde.

Det er ikke nyt for Sinatur-hotellerne at arbejde intensivt med bæredygtighed. På affaldsområdet er genanvendelsesprocenten allerede i dag oppe på 67 %. I 2025 – senest – er målet 80 %, mens 2030 skal være året, hvor hotel- og konferencekæden kan kalde sig 100 % affaldsfrie.

”Vores 2030-ambition er på ingen måde taget ud af den blå luft. Vi har været godt i gang i en årrække, og det er de gode resultater, der har gjort det muligt for os at sætte så ambitiøst et mål som at være CO2- positive i 2030,” siger Kari Brandsgård fra Sinatur, der også fortæller, at den nuværende indsats og fremtidens mål i høj grad er noget, som medarbejderne har taget godt imod og som alle løbende kommer på kursus i at leve op til.

Bæredygtighed lever i det skjulte

Landets indkøbere af events og konferencer har for svært ved at orientere sig i, hvordan venues og konferencecentre reelt arbejder med miljø og bærdygtighed, viser ny undersøgelse.

Log ind