Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Antallet af store konferencesteder øges markant i de kommende år. Bella Center bygger inden længe Nordens største konferencehal i tilknytning til det eksisterende center med plads til 7000 gæster, skriver Børsen. Så udbuddet af arealer, der kan bruges til møder og konferencer, øges meget i de kommende år, men det er imidlertid ikke noget, der skræmmer BC Hospitality Groups adm. direktør Allan Agerholm synderligt.

"Det er ikke en udvikling, som vi sidder og bævrer over, men når det så er sagt, så oplever vi også, at flere og flere firmaer bygger større og bedre mødefaciliteter til sig selv, så de søger ikke ud på samme måde som tidligere."

Hos HORESTA kalder cheføkonom Jonas Kjær udviklingen for "den bølge, der kommer - og som allerede er skudt i gang". Han mener, at Danmark kommer op i en anden liga. Der er ingen tvivl om, at turismen kommer til at vokse, siger han.

Hoteldirektører ønsker millioner på bordet

De store konferencecentre og hoteller i København efterlyser kommunale millioner til at betale internationale events og konferencer for at komme til hovedstaden. Kommunens viceborgmester giver forslaget en blank afvisning.

Log ind