Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Siden Jonas Harboe Frederiksen var 17 år, har stort set alt drejet sig om mad – og nu er hans passion, arbejdsomhed og høje faglige niveau blevet belønnet med tildelingen af Oluf Brønnums Fonds Talentpris og 50.000 kr.

Foruden Jonas Harboe Frederiksen var yderligere fem nyuddannede kokke fra erhvervsskolerne i København, Hillerød og Slagelse nominerede til prisen, som blev overrakt af undervisningsminister Merete Riisager på Hotel & Restaurantskolen i København.

Jonas Harboe Frederiksen har stået i lære på Restaurant Palægade i København og er netop vendt hjem efter tre måneder i Paris, hvor han har arbejdet på Restaurant Copenhague.

Oluf Brønnums Fond ønsker ifølge Anders Brønnum-Schou, der er bestyrelsesmedlem i Oluf Brønnums Fond og administrerende direktør/CEO hos Oluf Brønnum & Co. A/S med denne talentpris at sætte fokus på de håndværksmæssige uddannelser - og i særdeleshed kokkefaget.

”Fonden håber på at øge opmærksomheden omkring kokkefaget og få flere til at søge denne vej ift. uddannelse. Den gode madoplevelse kræver dygtige kokke - og de er en mangelvare pt. Den udvikling skal vendes, så Danmark kan fastholde sin position som gastronomisk magtcenter, og vi som gæster også fremover har noget at se frem til, hvad enten vi besøger en restaurant, et hotel eller en kantine. Og den opgave vil vi gerne give vores beskedne bidrag til,” siger Anders Brønnum-Schou, der ønsker Jonas Harboe Frederiksen stort tillykke. 

Peter og Boris vinder Oluf Brønnums Fonds

Boris Lunderskov Kløft og Peter Gyldenkærne vinder Oluf Brønnums Fonds Talentpris – en pris der uddeles til to nyudlærte kokke med et håndværksmæssigt talent ud over det sædvanlige.

Århusiansk kokke-ikon er død

En af dansk madkulturs pionerer er død. Jonna Hald var kok og drev sammen med sin mand, kunstner og tjener Ulrik Witt, den franske restaurant »De fire Årstider« ved Åboulevarden, som var den første egentlige gourmetrestaurant i Aarhus, skriver Århus Stiftstidende.

Log ind