Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Hotel Brandan, som åbner dørene for første gang i maj 2020 på Færøerne, går benhårdt efter en altoverskyggende bæredygtig hoteldrift og har i nogen tid været i kontakt med HORESTAs bæredygtighedsklassifikation, Green Key.

 “Kontakten med Green Key har været alt afgørende for os i forbindelse med at sikre, at vi helt fra byggefasens indledning har kunne bygge med bæredygtighed for øje. For os har det hele tiden været en selvfølge at tage miljømæssigt ansvar, når vi nu bygger et nyt hotel fra bunden. Både teknologien og infrastrukturen på Færøerne tillader i højere grad end før, at tage omfattende bæredygtige drifts hensyn så vi vil på ingen måde gå andre veje end den miljørigtige vej. Den vej er blevet noget nemmere med den gode hjælp fra Green Key, som er blevet et værktøj og en checkliste for os i de grønne bestræbelser,” siger Pætur Trónd Thomsen, hotel direktør

Som det første hotel på Færøerne vil Hotel Brandan være opvarmet af fjernvarme istedet for olieopvarmning, som af infrastrukturelle årsager ellers er standarden på Færøerne hvor vand ikke er en knap ressource, som tilfældet ellers er i Danmark.

Log ind