Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Som en del af det nye aftalepapir mellem de røde partier nu ledet af en socialdemokratisk regering vil de blandt andet have mere kvalificeret udenlandsk arbejdskraft, skriver FødevareWatch.dk.

Adm. direktør hos HORESTA Katia K. Østergaard er ikke overraskende glad for, at regeringen vil arbejde for lige netop det punkt. Som direktør for brancheorganisation for hotel- og restaurationsbranchen har hun længe råbt højt om, hvor vigtig den udenlandske arbejdskraft er for danske hoteller og restauranter.

"Mangel på arbejdskraft er den største udfordring for vores erhverv og en decideret hindring for, at vi kan udfolde det store vækstpotentiale, som vi står med. Derfor er det særdeles positivt, at flertallet er klar til at sikre et øget arbejdsudbud, herunder at der skal åbnes op for mere udenlandsk arbejdskraft," siger hun i en pressemeddelelse fra HORESTA.

80.000 ledige hoteljobs i USA

USA’s hotelbranche kæmper for at skaffe flere medarbejdere, i år forventes ansat 45.000 nye. Manglen på arbejdskraft tvinger lønningerne op, det kan betyde dyrere hotelovernatninger.

Log ind