Konjunkturerne i Danmark er gode. Det har i høj grad præget den rekordlange valgkamp. Der har været fokus på velfærd, og på hvordan Danmark kan blive et endnu bedre land at leve i. Men der har ikke været så meget fokus på, hvor pengene skal komme fra, skriver Katia K. Østergaard, HORESTA, Anne Lawaetz Arhnung, Landbrug & Fødevarer, Ida Sofie Jensen, Lif, Anne H. Steffensen, Danske Rederier, og Lars Aagaard, Dansk Energi, i Børsen.

”Nu er valgkampen ovre - og nu skal vi i gang med at sikre den vækst, der skal bidrage til velfærden i Danmark. Det vil vi i De Fem Styrker gerne bidrage til. Der er i stigende grad mangel på både ufaglærte, faglærte og højtuddannede specialister. Den udenlandske arbejdskraft bidrager til det danske samfund. De er en del af løsningen, når vi skal sikre fremtidens vækst”, skriver forfatterne til debatindlægget.

De danske styrkepositioner er vokset ud af en lang tradition for en konstruktiv dialog og et godt samarbejde mellem politikere og erhvervsliv. Det er Fem Styrker klar til at fortsætte med det nye Folketing, en ny regering og de nyvalgte 14 danske EU-politikere.

Har du fået læst?

HORESTA til Folkemødet: Her er debatterne

Folkemødet er Danmarks politiske festival, og HORESTA tager denne uge organisationens mærkesager med til Allinge for at sætte fokus på erhvervets rammevilkår og potentiale. I en række debatter vil repræsentanter fra HORESTA blandt andet debattere skatteforhold, kvinder i kokkefaget, taxikørsel, vilkårene for danske attraktioner og meget mere.

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Video: Hvordan får vi kvinderne til at blive kokke?

Kvinderne styrer uden om kokkefaget på trods af, at det er en karrierevej med et hav af muligheder i et stærkt væksterhverv. På Folkemødet havde HORESTA inviteret en række af landets dygtigste kvindelige kokke til debat for at får deres bud på, hvordan man får flere kvinder til at vælge restaurantbranchen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne