Konjunkturerne i Danmark er gode. Det har i høj grad præget den rekordlange valgkamp. Der har været fokus på velfærd, og på hvordan Danmark kan blive et endnu bedre land at leve i. Men der har ikke været så meget fokus på, hvor pengene skal komme fra, skriver Katia K. Østergaard, HORESTA, Anne Lawaetz Arhnung, Landbrug & Fødevarer, Ida Sofie Jensen, Lif, Anne H. Steffensen, Danske Rederier, og Lars Aagaard, Dansk Energi, i Børsen.

”Nu er valgkampen ovre - og nu skal vi i gang med at sikre den vækst, der skal bidrage til velfærden i Danmark. Det vil vi i De Fem Styrker gerne bidrage til. Der er i stigende grad mangel på både ufaglærte, faglærte og højtuddannede specialister. Den udenlandske arbejdskraft bidrager til det danske samfund. De er en del af løsningen, når vi skal sikre fremtidens vækst”, skriver forfatterne til debatindlægget.

De danske styrkepositioner er vokset ud af en lang tradition for en konstruktiv dialog og et godt samarbejde mellem politikere og erhvervsliv. Det er Fem Styrker klar til at fortsætte med det nye Folketing, en ny regering og de nyvalgte 14 danske EU-politikere.

Har du fået læst?

Airbnb er kommet under fornyet pres på begge sider af Atlanten

I Canada har bystyret i Toronto efter næsten to års vundet rettens ord for at de vedtagne stramninger af regler for privat korttidsudlejning af helårsbolig er lovlige. De nye regler fastsætter at udlejer skal registrere boligen, hvor værelser udlejes, at udlejer skal være bosiddende i boligen, hvor private værelser udlejes, samt at der ikke må udlejes flere end tre værelser ad gangen. Det skriver The Guardian.

Restaurantbeskæftigelsen runder 100.000

Da beskæftigelsen var på sit højeste før krisen var knap 70.000 personer beskæftiget i restaurantbranchen. I dag er tallet vokset til 100.000. Det svarer til en vækst på næsten 45 pct., viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik. I samme periode er den generelle danske beskæftigelse steget med blot 0,7 pct.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne