Efter flere år med høj vækst er markedet for restauranter i København ved at være mættet, mener Torben Olsen, der står bag en række kendte restauranter og cafeer i København. Han forventer, at de kommende år vil byde på et udskilningsløb. Nye steder vil komme til, men mange spisesteder vil også forsvinde fra hovedstaden, skriver Berlingske.

Torben Olsen er adm. direktør i selskabet Sovino, der tidligere hed Victor Gruppen efter kendiscafeen i det centrale København. I dag ejer virksomheden 11 spisesteder i det centrale København, og i de kommende år er planen, at det tal skal krydse 20.

I perioden fra 2013 til 2017 kom der 577 nye restauranter i København, eller hvad der svarer til en vækst på næsten 35 pct., viser tal fra HORESTA. Men den vækst er taget kraftigt af. I 2018 voksede markedet med ca. fire pct.

”København har været gennem en positiv udvikling med mere turisme, og her har vi set stor vækst. Det er sket samtidig med, at danskerne har fået en anden kultur med at gå ud at spise. Kigger vi længere tilbage, var det at gå på restaurant noget, man gjorde ved finere anledninger, men nu ser vi restauranterne være fyldte også i hverdagene,” siger Jonas Kjær, cheføkonom i HORESTA.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stort 'Community Pavilion' med spændene nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Kødklister solgt ulovligt til danske restauranter

Kødklister er ikke tilladt i fødevareproduktion i Danmark. Hverken i kødindustrien eller restaurationsbranchen. Alligevel har mindst 12 danske restauranter købt kødklister af mærket Activa de seneste år. Købet er sket hos det svenske firma Werners Gourmetservice via en dansk mellemmand, fortæller DR.

Politisk plan: Alle turistbusser skal ud af København

Først skal de ud af Indre By, og senere skal de måske også ud af Vesterbro og Østerbro. To partier og to borgmestre i København har fået nok af de mange turistbusser med amerikanere, kinesere, italienere og andet godtfolk, der er kommet langvejs fra for at drikke øl i Nyhavn, se Den lille Havfrue og hænge ud på Strøget, skriver Berlingske.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne