Efter flere år med høj vækst er markedet for restauranter i København ved at være mættet, mener Torben Olsen, der står bag en række kendte restauranter og cafeer i København. Han forventer, at de kommende år vil byde på et udskilningsløb. Nye steder vil komme til, men mange spisesteder vil også forsvinde fra hovedstaden, skriver Berlingske.

Torben Olsen er adm. direktør i selskabet Sovino, der tidligere hed Victor Gruppen efter kendiscafeen i det centrale København. I dag ejer virksomheden 11 spisesteder i det centrale København, og i de kommende år er planen, at det tal skal krydse 20.

I perioden fra 2013 til 2017 kom der 577 nye restauranter i København, eller hvad der svarer til en vækst på næsten 35 pct., viser tal fra HORESTA. Men den vækst er taget kraftigt af. I 2018 voksede markedet med ca. fire pct.

”København har været gennem en positiv udvikling med mere turisme, og her har vi set stor vækst. Det er sket samtidig med, at danskerne har fået en anden kultur med at gå ud at spise. Kigger vi længere tilbage, var det at gå på restaurant noget, man gjorde ved finere anledninger, men nu ser vi restauranterne være fyldte også i hverdagene,” siger Jonas Kjær, cheføkonom i HORESTA.

Restaurant udvider: Københavnerspisested har fået ny vin -og madbar

På Christianshavn ligger der allerede en vin-og madbar. Den hedder Nærvær. ”Nærvær” er en reference til den stemning, som vi ønsker at genskabe, når man er sammen med sine venner eller familie. Ikke bare fysisk, men også i hjertet, fortæller Danny Diduch, der er stifter og indehaver af Nærvær til MigOgKbh.dk.

Kendt kok konsulent på den nye restaurant

I erkendelse af at restaurationsdrift ikke hører til spidskompetencerne på museet, så har Holmegaard Værk fået en af dansk madverdens store navne Torben Klitbo ind som konsulent på restauranten, skriver Sjællandske.

3F og HORESTA støtter karantæne ved svindel med kinesiske kokke

Der skal være mulighed for at give karantæner til virksomheder, der ansætter illegal arbejdskraft eller udnytter den såkaldte beløbsgrænse, der tillader virksomheder at indhente arbejdskraft fra lande uden for EU ved en månedsløn på 35.582 kroner eller derover. Sådan lyder det nu fra både fagforbundet 3F og HORESTA i Fagbladet 3F.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne