De sidste 10 år har professionelle køkkener kunnet søge om at få Det Økologiske Spisemærke som bevis på, at økologi er en del af deres madprofil. Lige nu er der 2.825 spisesteder, der på den måde er mærket som økologiske. Langt de fleste er kantiner på offentlige arbejdspladser, børneinstitutioner og plejehjem. Men vil man ud at spise økologisk en aften med kæresten, bliver det straks meget sværere. 

Kun 9 procent af hoteller, restauranter og cafeer har Det Økologiske Spisemærke i deres vindue, viser tal fra Fødevarestyrelsen.

”Ja, der er relativt få økologiske spisesteder i udespisebranchen. Der er en formodning blandt restauranterne om, at spisemærket er bureaukratisk at indføre. At der er meget papirarbejde i det. Den opfattelse er nok stadig en barriere”, konstaterer også Tine Skriver, fødevarechef i HORESTA. 

Svensk musik-restaurant har indtaget København

Nu er der åbnet en helt særlig svensk restaurant midt i København ved navn Perssons Mat & Musik, skriver MigOgKbh.dk.
Svenskeren bag hedder Peter Persson og er tidligere musical performer.

Stor sushikæde: Vi bliver tilbudt beløbskokke

Sushikæden Letz Sushi er flere gange blevet kontaktet af kinesiske kokke i Danmark, der vil gerne ansættes på beløbsordningen, skriver Fagbladet 3F. Men kæden betaler normalt en sushikok 26-27.000 kroner om måneden. Beløbsordningen kræver en løn på 35.582 kroner om måneden.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne