Der mangler elevpladser til de unge på erhvervsuddannelserne, og derfor var der i dag (i går, red.) ros til en af de virksomheder, der faktisk tager mange lærlinge. Her havde fagforeningen 3F tager lærlingelagkage med til Tinggården i Frederiksværk. Restauranten har lige nu fire kokkeelever og en tjenerelev.

”Normalt er vi måske dem, der punker arbejdsgiverne oven i hovedet for ikke at gøre det godt nok, og derfor vil vi også gerne takke dem, når de gør det godt”, sagde Lasse Treu, faglig konsulent i 3F Nordsjælland Øst i går til TV2/Lorry.

Se indslaget

På tværs af de erhvervsfaglige uddannelser er der stor mangel på praktikpladser, og det kan afholde mange unge fra at søge ind på uddannelserne. Sådan er det også for tjenerfaget, hvor restauranten lige nu mangler en tjenerelev.

”Vi må se lidt indad og sige ”er det, fordi vi som praktiksteder ikke har gjort det godt nok, så vi ikke har den søgning til faget. Vi står altså i en situation nu, hvor vi virkelig mangler elever, sagde Jan Friis Mikkelsen, ejer af Tinggården.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stort 'Community Pavilion' med spændene nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Konkurrence: Kender du årets ’Young Chef’

Young Chef går ud på at vise, hvem der er bedst til at sammensætte den mest vels¬magende og interessante menu, samt præsentere denne så professionelt, indbydende og gnidningsløst som muligt i et tæt samarbejde mellem kokke- og tjenerelever.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne