Mandag aften fik 28 restauranter i Danmark den ære at modtage en eller flere gastronomiske stjerner af det franske dækfirma Michelin. Men kun ni ud af de 28 Michelin-restauranter har en overenskomst.

Katia K. Østergaard er administrerende direktør hos HORESTA. Hun mener, at 3F står i vejen for overenskomster hos restauranterne.

”Det er helt klart 3F's skyld. Man arbejder jo under nogle meget anderledes forhold. Vi vil gerne give en meget høj løn, men så skal vi også kunne administrere timerne mere fleksibelt. Som akademiker står du jo ikke og tæller timer. Fagforeningerne ville aldrig gå med til en overenskomst med fleksible arbejdstimer”, siger hun til Avisen.dk.  

Har du fået læst?

Restaurantbeskæftigelsen runder 100.000

Da beskæftigelsen var på sit højeste før krisen var knap 70.000 personer beskæftiget i restaurantbranchen. I dag er tallet vokset til 100.000. Det svarer til en vækst på næsten 45 pct., viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik. I samme periode er den generelle danske beskæftigelse steget med blot 0,7 pct.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne