DK-CAMP, en brancheorganisation for danske campingpladser, vedtog på møder i Campingrådet i perioden 2011-2016, at der skulle være en fast pris på 110 kr. for det såkaldte CKE-campingpas, samt at campister på campingpladser tilknyttet DK-CAMP kun måtte få adgang ved fremvisning af et gyldigt CKE-campingpas. De tilknyttede campingpladser skulle således afvise konkurrerende campingpas ‒ f.eks. ACSI Club ID. Det skriver Kromann Reumert.

Konkurrencerådet og Konkurrenceankenævnet slog fast, at dette var i strid med konkurrencelovens, da vedtagelsen udgjorde ulovlig priskoordinering mellem de selvstændige campingpladser, ligesom de udelukkede konkurrenter fra markedet.

Konkurrencerådet anmeldte efter Konkurrenceankenævnets afgørelse sagen til SØIK med henblik på en strafferetlig vurdering. SØIK har efter sine undersøgelser forelagt DK-CAMP et bødeforlæg på 300.000 kr., som foreningen altså nu har vedtaget. Bøden er fastsat ud fra foreningens omsætning, betalingsevne og soliditet samt overtrædelsens grovhed og varighed.

Læs bødevedtagelsen

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne