Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Danmarks største sushi-kæde, Letz Sushi, holder i dag samtlige 19 restauranter over hele landet lukket.

Det sker under parolen ’save the sushi’ og for at markere en klar holdning: Vi skal ændre vores adfærd, hvis vi også i fremtiden ønsker at nyde frisk fisk på tallerkenen. Ellers forsvinder fiskene. 

”Verdens bestand af fisk og skaldyr er alvorligt truet af overfiskeri og forurening. Hvis vi ikke ændrer vores omgang med disse følsomme økosystemer, slår vi simpelthen havene ihjel. Som udbyder af frisk fisk må vi naturligvis selv gå forrest og løsningen svømmer i vores egne farvande, siger Anders Barsøe”, direktør i Letz Sushi.

Lukkeaktionen skal først og fremmest gøre kædens gæster opmærksomme på havenes kritiske tilstand, men for Letz Sushi giver det også anledning til at introducere et helt konkret mål om udelukkende at servere dansk fisk, med hovedvægt på skånsomt fanget kystfisk, senest i 2025.       

”For os er et sundt havmiljø sund fornuft, og havet omkring Danmark rummer masser af lækker fisk, som vi kan fiske på fuldstændig bæredygtige vilkår. Men vi er nødt til at indgå i en tæt dialog med vores kunder, for på nuværende tidspunkt er der ikke særlig stor interesse for dansk fisk. Derfor er det vores opgave at vise vejen til nye og mere bæredygtige sushivaner, så vi fremover kan undgå at importere f.eks. store mængder tunfisk, da tunen generelt bliver overfisket af piratfiskere, og dermed begynder at være truet art,” forklarer Anders Barsøe.     

Bæredygtighed lever i det skjulte

Landets indkøbere af events og konferencer har for svært ved at orientere sig i, hvordan venues og konferencecentre reelt arbejder med miljø og bærdygtighed, viser ny undersøgelse.

Log ind