Madrid har godkendt en regulering af privat korttidsudlejning, som vil stoppe 10.000 boliger fra at blive brugt til turister. Det skriver El Pais.

I reguleringen star blandt andet, at lejligheder til ferieudlejning i centrum af byen skal have separate indgangsareal fra dem, der bruges af bygningens beboere. Gæster må heller ikke bruge samme elevatorer.

I praksis betyder det, at 95 pct. af lejlighederne i byen ikke vil kunne opnå den nødvendige licens til korttidsudlejning.

Det nye regelsæt har til formål at ramme boliger, der udlejes mere end 90 dage om året, som myndighederne betegner som kommerciel udlejningsaktivitet, der kræver licens.

Læs hele historien her.

Airbnb er kommet under fornyet pres på begge sider af Atlanten

I Canada har bystyret i Toronto efter næsten to års vundet rettens ord for at de vedtagne stramninger af regler for privat korttidsudlejning af helårsbolig er lovlige. De nye regler fastsætter at udlejer skal registrere boligen, hvor værelser udlejes, at udlejer skal være bosiddende i boligen, hvor private værelser udlejes, samt at der ikke må udlejes flere end tre værelser ad gangen. Det skriver The Guardian.

Helsingør: ”Nej tak til 100 dages fri udlejning af boliger”

Som resultat af en lov, der trådte i kraft i foråret, kan hver enkelt kommune nu beslutte, hvorvidt det skal være lovligt at hæve grænsen for, hvor mange dage om året ejere af helårshuse kan udleje deres ejendomme til ferie- og turismeformål om året.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne