Madrid har godkendt en regulering af privat korttidsudlejning, som vil stoppe 10.000 boliger fra at blive brugt til turister. Det skriver El Pais.

I reguleringen star blandt andet, at lejligheder til ferieudlejning i centrum af byen skal have separate indgangsareal fra dem, der bruges af bygningens beboere. Gæster må heller ikke bruge samme elevatorer.

I praksis betyder det, at 95 pct. af lejlighederne i byen ikke vil kunne opnå den nødvendige licens til korttidsudlejning.

Det nye regelsæt har til formål at ramme boliger, der udlejes mere end 90 dage om året, som myndighederne betegner som kommerciel udlejningsaktivitet, der kræver licens.

Læs hele historien her.

Aftale om Airbnb-udlejning er historisk

Gennem mange år har Airbnb fået fuldstændig frie rammer til at lade forretningen vokse på det danske marked. Under dække af at der er tale om deleøkonomi, har man skabt sig et unikt råderum, der stort set har været uden regulering.

HORESTA til Folkemødet: Her er debatterne

Folkemødet er Danmarks politiske festival, og HORESTA tager denne uge organisationens mærkesager med til Allinge for at sætte fokus på erhvervets rammevilkår og potentiale. I en række debatter vil repræsentanter fra HORESTA blandt andet debattere skatteforhold, kvinder i kokkefaget, taxikørsel, vilkårene for danske attraktioner og meget mere.

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne