I februar 2018 åbnede Hahnemanns Køkken et stort madhus på 1000 kvm på Ydre Østerbro i København. Et område, der længe har været i gang med noget af en transformation for at skabe en grønnere bydel.

Bag Hahnemanns Køkken står kogebogsforfatter, madentreprenør, og iværksætter Trine Hahnemann. Da hun åbnede døren til madhuset, der både fungerer som kokkeskole, bager, gårdbutik og madforedrag, i februar i år, var planen på længere sigt også at tilføre en restaurant, hvilket nu er en realitet.

Alle retter er baseret på, at man deler med andre, som en måde at opfordre beboerne i bydelen til at spise flere fællesmåltider med hinanden.

Video: Hvordan får vi kvinderne til at blive kokke?

Kvinderne styrer uden om kokkefaget på trods af, at det er en karrierevej med et hav af muligheder i et stærkt væksterhverv. På Folkemødet havde HORESTA inviteret en række af landets dygtigste kvindelige kokke til debat for at får deres bud på, hvordan man får flere kvinder til at vælge restaurantbranchen.

Kæde er først med ny teknologi

I går kunne beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Cecilia Lonning-Skovgaard klippe snoren til McDonald’s-restaurant nummer 89 i Danmark. Og den er speciel af flere grunde. Restauranten har fået hjemme med udsigt over Rådhuspladsen i Industriens Hus, og det er blot et stenkast fra, hvor McDonald’s for snart 40 år siden åbnede sin første restaurant i Danmark.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne