Konservative-formanden Søren Pape Poulsen åbner for at gøre det nemmere for visse grupper af udlændinge at komme til Danmark og arbejde. Det skriver PolicyWatch.dk.

"Det ville jeg godt kunne. Tanken kan jeg sagtens se mig selv i," siger Søren Pape Poulsen, der dog understreger, at regeringen først skal have en snak om, hvordan sådan en ordning konkret kan udformes.

Forud for de kommende politiske forhandlinger om virksomheders adgang til udenlandsk arbejdskraft er den såkaldte beløbsordning et helt centralt stridspunkt. Ordningen betyder, at udlændinge uden for EU i dag kan komme til Danmark og arbejde, hvis de tjener mere end 418.000 kr. om året.

Søren Pape Poulsen ser gerne den grænse sat ned til 325.000 om året, da han mener, at det vil åbne op for flere faglærte, som danske virksomheder i dag mangler i stor stil. Men både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti afviser på forhånd at rykke på beløbsgrænsen.

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Video: Hvordan får vi kvinderne til at blive kokke?

Kvinderne styrer uden om kokkefaget på trods af, at det er en karrierevej med et hav af muligheder i et stærkt væksterhverv. På Folkemødet havde HORESTA inviteret en række af landets dygtigste kvindelige kokke til debat for at får deres bud på, hvordan man får flere kvinder til at vælge restaurantbranchen.

HORESTA: Lovbrud skyldes ofte uvidenhed

Siden uge 27 har LO’s Jobpatruljen endnu engang været på tur i sommerlandet for at afdække forholdene for de unge på arbejdsmarkedet, og der fortsat er store udfordringer på området.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne