Konservative-formanden Søren Pape Poulsen åbner for at gøre det nemmere for visse grupper af udlændinge at komme til Danmark og arbejde. Det skriver PolicyWatch.dk.

"Det ville jeg godt kunne. Tanken kan jeg sagtens se mig selv i," siger Søren Pape Poulsen, der dog understreger, at regeringen først skal have en snak om, hvordan sådan en ordning konkret kan udformes.

Forud for de kommende politiske forhandlinger om virksomheders adgang til udenlandsk arbejdskraft er den såkaldte beløbsordning et helt centralt stridspunkt. Ordningen betyder, at udlændinge uden for EU i dag kan komme til Danmark og arbejde, hvis de tjener mere end 418.000 kr. om året.

Søren Pape Poulsen ser gerne den grænse sat ned til 325.000 om året, da han mener, at det vil åbne op for flere faglærte, som danske virksomheder i dag mangler i stor stil. Men både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti afviser på forhånd at rykke på beløbsgrænsen.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Fleksjobbere uddannes til turisme-erhvervet

Turismebranchen her i kommunen har et kæmpestort problem: Hvordan sikrer man tilstrækkelig arbejdskraft til, at væksten i erhvervet kan fortsætte? Et nyt pilotprojekt viser, at i alt fald en del af behovet kan dækkes af mennesker, der ellers befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet. Siden januar 2018 har 29 udsatte ledige været tilknyttet et forløb på Huset Venture, der skal ruste dem til at job i turismeerhvervet, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Stor interesse for hotelarbejde på Lolland

Personalet på måtte finde flere stole frem, da der tirsdag formiddag var informationsmøde på Bandholm Hotel for personer, som ønsker arbejde på det lollandske luksushotel. Det skriver Folketidende.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne