Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

I København har vi gennem flere år presset på for et loft over antal dage, man kan leje sin bolig ud gennem Airbnb, skriver overborgmester Frank Jensen (S). Derfor var han glad, da regeringen i foråret landede en politisk aftale, der giver kommunerne mulighed for at sætte et loft over udlejningsdage – og samtidig strammer op på skatteindbetalingen.

”Aftalen vil være med til at sikre, at Københavns boliger ikke ender som rene hoteller. Gode københavnerboliger skal være til for københavnerne – ikke lyssky hoteldrift, der kan gøre livet surt og utrygt for nærmeste naboer. Vi kan se, at Airbnb, der i virkeligheden fungerer som hoteldrift, skaber alvorlige gener for de lokale i flere af Europas store turistbyer og ender med at ødelægge hele boligkvarterer.”

Han har dog stadig sine bekymringer:

”Som byer er vi underlagt forskellige vilkår og lovgivning på boligområdet. Nogle byer oplever at blive begravet i sagsanlæg, når de indfører regler, der skal regulere og kontrollere korttidsudlejningen. Byernes bekymring er derfor, at deres nationale domstol eller EU-Domstolen med tiden vil underkende de forbud og regulerings-tiltag, de indfører.”

Log ind