Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Det økonomiske opsving og nærmest månedlige rekordtal for beskæftigelsen har udløst, at det danske arbejdsmarked med 16.800 forgæves rekrutteringer ikke har haft så mange ubesatte stillinger i ni år. I hovedstaden var 0,7 pct. af stillingerne ubemandede før sommerferien, skriver Erhverv København.

Især bygge- og anlægsbranchen samt hoteller og restaurationer kæmper med at skaffe folk - i hovedstaden har de to brancher ubesatte job, som svarer til 2,0 procent af alle stillinger eller tre gange så meget, som gælder for hele arbejdsmarkedet på landsplan.

”Det er ikke til at stampe fagligt, kvalificeret arbejdskraft op, og det tager fire år at uddanne en kok,” siger regionschef Jesper Bengtson fra HORESTA.

Horestas egen rekrutteringsanalyse fra februar viser, at omkring 40 procent af medlemsvirksomhederne i hovedstaden fandt det vanskeligere eller ligefrem meget vanskeligere at rekruttere kokke og tjenere end et år tidligere. Og næsten 70 procent forudser, at det bliver endnu sværere de næste to-tre år.

80.000 ledige hoteljobs i USA

USA’s hotelbranche kæmper for at skaffe flere medarbejdere, i år forventes ansat 45.000 nye. Manglen på arbejdskraft tvinger lønningerne op, det kan betyde dyrere hotelovernatninger.

Log ind