Beboerne på Aarø har nu gennem mere end et årti formået at vende afvikling til udvikling. Dette arbejde blev i går belønnet med Landdistriksprisen 2018.

Beboerne har nemlig sluttet op om en udviklingsplan, som beboerforeningen har taget initiativ til, og som har resulteret i, at der er kommet gang i aktiviteter inden for turisme og erhverv såvel som bosætning og fællesskaber for både ældre og unge.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov:

”Udviklingen af vores landdistrikter er et fælles ansvar. Både regeringen, kommunerne og civilsamfundet må træde til og yde sit bidrage, hvis vi skal fremme vækst og udvikling i hele Danmark. Og Aarø er et sprællevende eksempel på, hvor stor en effekt de lokale beboere kan skabe i sig selv, hvis de tager fat og arbejder sammen for at skabe en positiv udvikling. Et eksempel, som andre lokalsamfund i dén grad kan lade sig inspirere af.”

HORESTA havde nomineret Destination Bornholm til prisen for organisationens evne til bygge bro mellem kommune, virksomheder og private ildsjæle samt turismevirksomheder med store resultater til følge.

Hvem mener du gør noget særligt for landdistrikterne?

Turismeerhvervet er et af de vigtigste erhverv i landdistrikterne. Hvem i turismeerhvervet mener du gør noget helt særligt for at styrke landdistrikterne i Danmark? HORESTA vil gerne høre dit bud, hvorefter organisationen vil indstille din lokale ildsjæl, forening, virksomhed eller kommune til Landdistriktsprisen 2018.

Sådan kan turismen styrkes i landdistrikterne

”Mere vækst på landet” er overskriften på en rapport, som tirsdag blev offentliggjort på Christiansborg. En rapport, der har turisme- og oplevelsesøkonomi som et af de vigtigste omdrejningspunkter.

11 millioner kroner til udvikling i landdistrikter

44 ansøgere fra hele landet får i dag positivt svar på deres ansøgninger til Erhvervsministeriets Landdistriktspulje. Tilsammen modtager de 11 millioner kroner i støtte til projekter, der understøtter væksten og udviklingen i landdistrikter og på de små øer.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne