Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

De kongeligt privilegerede kroer er et stykke Danmarkshistorie. For at sikre denne bevaringsværdige kulturarv, skal en nye forening arbejde for at udbrede kendskabet til historiske kroer, de kongelige privilegier og anvendelsen af den såkaldt lukkede kongekrone.

Siden 1. juli 2016 og frem til 1. juli 2018 har historiske danske kroer kunnet søge Rigsarkivet om tilladelse til at anvende den lukkede kongekrone som symbol på værtskabsværdigheden. Indtil nu er 41 kroer blevet godkendt af Rigsarkivet.

Den 25. oktober 2018 afholdes stiftende generalforsamling af foreningen Kongekronekroer på Sdr. Omme Kro. Her skal foreningens vedtægter fremlægges og godkendes. Og så skal foreningens fremtidige virke naturligvis diskuteres.

"Vi skal som ejere af disse historiske kroer også lægge vægt på nærvær, identitet og originalitet, ligesom gæsterne skal opleve det gode værtskab" siger Hans Ravn Kristensen fra St. Binderup Kro i Himmerland.

Nyt kropas viser vej til Kongekronekroerne

Det nye kropas, KongeKroneKroerne sætter fokus på den danske kulturarv og fortæller om kroernes historie samt giver inspiration til at besøge de 23 kongekronekroer.

Log ind