Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

En ny, kæmpe forlystelsespark på 300.000 kvadratmeter plus hotel og parkeringsanlæg kan måske være på vej i Billund. Det er i hvert fald de planer, som Herning-firmaet Gram & Jeppesen Group ApS har på tegnebrættet, lyder det i en pressemeddelelse fra firmaet.

Den 300.000 kvadratmeter forlystelsespark, som skal opføres efter et "udenlandsk koncept" og byde på forlystelser, der "ikke før er set i Europa", skal ifølge planen stå klar til at gøre Legoland og Lalandia selskab i Billund allerede i åbningen af turistsæsonen i 2022. Til sammenligning breder Legoland sig i dag over 147.000 kvadratmeter.

"Billund Ø" kalder Gram & Jeppesen Group ApS projektet, som skal blive til virkelighed i det område, som af Billund Kommune i 2013 blev lagt ud i rammeområde for ferie- og ressortturisme. Ifølge pressemeddelelsen sker opførelsen "i samarbejde med internationale og nationale investorer og kapitalfonde som slutejere på projektet", dog uden at der sættes navn på investorerne.

Overskuddet er vokset hos kendt forlystelsespark

Den tragiske ulykke, som ramte Tivoli Friheden i 2022 betød, at 2023 blev et år uden forlystelsesparkens største attraktion. Det til trods lykkedes det for parken at øge overskuddet, og samtidig er besøgstallet hævet markant.

Log ind