Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Danske ældre er blandt de mest berejste i verden, og hver tiende Airbnb vært i Danmark er en senior. De tjente over 71 millioner kroner i 2017 på at leje deres bolig ud til turister via Airbnb TrendsAndTravel.dk.

Gruppen af danske seniorer på Airbnb er vokset med 30 pct. i løbet af det seneste år. Som værter bød de over 60-årige velkommen til næsten 90.000 gæster sidste år.

Airbnb’s erfaringer viser, at senior-værterne gør lidt ekstra for deres gæster. Over 80 pct. af de danske udlejere over 60 år får topkarakterer fra deres lejere efter endt besøg.

Kendt hotelprofil i spidsen for lille badehotel

Martin Kraunsøe, der har haft direktørstillinger på flere hoteller, har forpagtet nordsjællandsk badehotel. ”Jeg har forpagtet hotellet til en start, så må vi se om jeg køber bygningen,” siger han.

Et års venteliste: Trætopshotel udvider kapaciteten

I 2019 kunne de første gæster indfinde sig i trætoppene hos Løvtags trætopshotel i en skov ved Mariager Fjord. I dag er mere end 2.000 på venteliste til at købe en overnatning, og derfor er der nu en udvidelse i gang, og man har ambitioner andre steder i landet.

Log ind