Trods en flot sommer med tropetemperaturer faldt antallet af alle turistovernatninger i Danmark med 0,3 procent i juni, juli og august sammenlignet med samme periode sidste år. I København steg antallet af overnatninger dog med 4,7 procent eller 183.000 flere i forhold til 2017.

Danmarks Statistik har netop offentliggjort tallene for de tre sommermåneder, og det landsdækkende tal på 0,3 procent svarer til 75.000 færre overnatninger.

Væksten i København er hovedsagelig båret af internationale besøgende, skriver Wonderful Copenhagen i en pressemeddelelse. Hovedstadens ambition er at udvikle sig til en helårsdestination, udtaler Wonderful Copenhagens direktør Mikkel Aarø-Hansen i pressemeddelelsen og tilføjer:

”Vores fokus ligger samtidig på at inspirere de besøgende i hovedstaden til også at tage ud af byen og opleve vores destination i en større geografi”.

Har du fået læst?

Levende havne med tilbud til turister: Kommuner får nu bedre mulighed for at udvikle arealer

Nu bliver der bedre mulighed for at opføre en butik eller en restaurant på 111 arealer ved havne i hele landet, hvor strandbeskyttelsen bliver ophævet. Den har hidtil betydet, at arealerne som hovedregel ikke må bebygges inden for 300 meter fra stranden. De 111 arealer ligger i sammenhæng med bebyggelse og rummer ikke væsentlige naturværdier. Derfor ophæver miljøministeren strandbeskyttelsen helt 55 steder og delvist 56 steder. I alt havde 47 kommuner søgt om ophævelse ved 166 lokaliteter.

Mindre danske byer ser store Airbnb-stigninger til jul

Airbnb har netop offentliggjort sin årlige liste over de mest trendende destinationer for danskerne i juletiden. Top 10-listen indeholder destinationer, som sammenlignet med sidste år har oplevet den største vækst i danskernes bookinger via Airbnb for perioden omkring jul og nytår, skriver Standby.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne