Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

En holdningsændring kombineret med en – måske – kommende mærkningsordning for mad, samt udveksling og kontrol af informationer om køkkenmaskiners elforbrug, er nogle af de tiltag, der skal være med til at få energiforbruget i landets storkøkkener ned. Fire procent af elforbruget går alene til driften af storkøkkener, kom det frem på et fokusmøde på Cookery i Odense i dag, hvor Kokkelandsholdet var værter.

Energi- & Forsynings- & Klimaminister Lars Chr. Lilleholt var glad for, at branchen selv sætter fokus på området.

”Der har simpelthen ikke været fokus nok på energiforbruget i storkøkkenerne, og jeg er selv overrasket over, at fire procent af det samlede elforbrug går til elforbrug i storkøkkener. Så her er der absolut et område, som bør have mere fokus”, sagde ministeren.

Han medgav, at han også har et ansvar i forhold til at skabe nogle rammer og muligheder for, at branchen kan reducere forbruget.

”Bare det at tænke sig godt om og lægge låg på, når man koger kartofler, giver et væsentligt reduceret energiforbrug. Bare det at have fokus på hvilke apparater, køleskabe, elektriske apparater mv., man har i køkkenet, og hvor lang levetid de har, er også med til virkeligt at kunne reducere energiforbruget”, sagde Lars Chr. Lilleholt.

Bæredygtighed lever i det skjulte

Landets indkøbere af events og konferencer har for svært ved at orientere sig i, hvordan venues og konferencecentre reelt arbejder med miljø og bærdygtighed, viser ny undersøgelse.

Sådan sikrer du gode CO2-beregninger

HORESTA inviterer til et webinar den 1. februar om CO2-beregninger, så I er godt klædt på til det øgede fokus på beregningerne i miljøcertificeringer og ESG-rapportering.

Log ind