Er du Danmarks dygtigste ostekok, kan det være, at julen falder tidligt i år. Mejeriforeningens ostekampagne Ost & ko har udskrevet den ultimative ostekonkurrence, som udfordrer Danmarks skarpeste kokke i den vigtige disciplin ”Danmarks bedste osteret”.

Om osten indgår i forret, hovedret, dessert eller som del af et rullende ostebord er underordnet, så længe de valgte oste er danske, og retten i øvrigt kan slå benene væk under de benhårde dommere. Men så er det heller ikke blot osteskorper, der er på spil. Vinder-retten præmieres med 20.000 kroner ved konkurrencens kåring 2. december i København.

Men hvor god kan en osteret egentlig blive? Det skal de fire erfarne dommere Helle Brønnum Carlsen, madanmelder på Weekendavisen, Lærke Kløvedal, madanmelder på Politiken og Søren Frank, madanmelder på Berlingske bedømme sammen med Kamilla Seidler, kok, Latin America’s Best Female Chef 2016.

SÅDAN DELTAGER DU

Find en makker. Udtænk en fantastisk ret med ost. Send en ansøgning til ost2018@ostogko.dk, hvor du skriver: A) Navnet på din restaurant, B) Navnene på dig og din makker, C) Dit telefonnummer, D) Beskrivelse af retten og din idé med den, E) Hvilken dansk ost du vil arbejde med og hvorfor. F) Du er velkommen til at sende et billede med, hvis du vil.

TIMING

Ansøgningsfrist er mandag den 12. november kl. 23.59. Dommerne udvælger deltagerne, som får besked den 16. november. Konkurrencen afholdes i København søndag den 2. december kl. 12-16.

TID OG STED

Selve kåringen foregår søndag den 2. december 2018 kl. 12-16 i København.

 KONCEPT

Konkurrence for 10 restauranter. 2 kokke per restaurant laver én servering med dansk ost som tema. Alt må bakkes op hjemmefra.

 Ost & ko dækker råvarer og transport op til 2.000 kr. Retten laves på stedet og serveres og præsenteres på et angivet tidspunkt for dommerne. Der vil være tilskuere og presse til stede under konkurrencen.

 

Læs mere på www.ostogko.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne